PAJOTTENLAND - Politie bevraagt de bevolking

C21

PAJOTTENLAND - Politie bevraagt de bevolking

Dienst_beleid
Commissaris Serge Roelens en Katrien Cosijns. - © Deschuyffeleer
 

De lokale politie Pajottenland neemt opnieuw deel aan de grootschalige en wetenschappelijk verantwoorde bevolkingsbevraging die wordt georganiseerd en begeleid door de provincie Vlaams-Brabant. De bevraging peilt naar de verwachtingen van de inwoners van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen naar de politie toe en dient mede ter voorbereiding van het zonaal veiligheidsplan 2013-2016 zoals opgelegd door de Minister van Binnenlandse Zaken.

“In de loop van de maand februari mag een zorgvuldig samengestelde selectie van nagenoeg 2000 inwoners verspreid over de zes gemeenten van de politiezone de enquête in de bus verwachten”, zegt Katrien Cosijns van de dienst Beleid. “De vragenlijst kan ofwel schriftelijk worden ingevuld en gratis teruggestuurd ofwel bij voorkeur online. Deze laatste procedure wordt trouwens sterk aanbevolen omwille van de snelheid van het verwerken van de antwoorden door een extern bedrijf”.
In 2008 werden de inwoners van de politiezone Pajottenland reeds een eerste keer zo bevraagd omtrent de veiligheid en de leefbaarheid in hun buurt en de tevredenheid over de werking van hun lokaal politiekorps. De resultaten van die bevraging bepaalden mee de prioriteitenstelling voor de politie in het zonaal veiligheidsplan 2009-2012. Uitschieters hierbij waren zoals in vele andere politiezones niet aangepaste snelheid in het verkeer, diefstallen in woningen en overlast.
De bevraging peilt ook naar het al dan niet kennen van de wijkinspecteur en naar de perceptie van het laatste contact met een politiedienst. Ook de dienstverlening rond inbraakpreventie, slachtofferbejegening en andere komt aan bod.
“Wij hopen alleszins dat de aangeschreven inwoners hun mening zullen laten kennen en roepen hen dan ook op zeker deel te nemen aan de bevraging”, aldus nog commissaris Serge Roelens, diensthoofd Beleid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief