HERNE - De Openbare Bibliotheek Petrus Naghel boert goed

C21

HERNE - De Openbare Bibliotheek Petrus Naghel boert goed

Bib_petrus_naghel__op_1_feb_2011__1_
Bibliothecaresse Nelly Wijns, bib-assistent Dirk Bulterys en bib-medewerkster aan het nieuw uithangbord. Maurits Van Liedekerke schreef een passend dichtwerk - Foto's © Deschuyffeleer
 
Bib_petrus_naghel__op_1_feb_2011__3_
Foto © Deschuyffeleer
 
Bib_petrus_naghel__op_1_feb_2011__5_
Nieuw uithangbord met gedicht ‘Van woerde tot woerde oft van synne te sinne…’ van Maurits Van Liedekerke - © Deschuyffeleer
 
Bib_petrus_naghel__op_1_feb_2011__7_
 

De Bib achter het gemeentehuis krijgt voortaan de benaming openbare bibliotheek Petrus Naghel mee. Zopas ging een academische zitting over deze middeleeuwse kartuizerprior Petrus Naghel (+1395)  de onthulling van het nieuw uithangbord vooraf. Voor de gelegenheid schreef Maurits Van Liedekerke een passend dichtwerk. Zo kreeg de inkom van de nieuwe Petrus Naghel-bibliotheek er ook een idyllisch en poëtisch tintje bij. De viering van de nieuwe benaming voor  de bibliotheek was overigens reeds de derde belangrijke activiteit in het kader van het feestjaar ‘Herne 800 jaar’.

De Hernse bibliotheek opende haar deuren in 1998. Sindsdien kent zij een gestage groei. Zo was zij de afgelopen maand goed voor nagenoeg 1000 bezoekers. Bibliothecaresse Nelly Wijns en haar team gaan ook bijzonder prat op de 51000 ontleningen waarmee het voorbije jaar werd afgesloten.
 
“Onze bibliotheek geniet van een uitstekende reputatie”, zegt de bibliothecaresse. “De parkeerfaciliteiten, de opstelling van de rekken, de lichtinval, de ruimte en vooral het rijk aanbod maken van onze bib een gemeentelijke blikvanger”, voegt bib-assistent Dirk Bulteryst er aan toe.
 
Jaarlijks investeert Herne zo’n kleine 25.000 euro in de bib voor de aankoop van boeken, tijdschriften, audio-visueel materiaal en het bijhorend meubilair.
 
De openbare bibliotheek Petrus Naghel is gevestigd achter het gemeentehuis en is toegankelijk op dinsdag van 14 tot 17u, woensdag van 14 u tot 18u, vrijdag van 17u tot 20u en op zaterdag van 10u tot 12u.
 
Sinds 1999 hebben Herne en buurgemeente Bever een overeenkomst om ook de Beverse bevolking te laten genieten van de bibliotheekfaciliteiten in Herne.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief