ROOSDAAL / REGIO - Infoavond Rugscholing

C21

ROOSDAAL / REGIO - Infoavond Rugscholing

Sportregio_pajottenland

Heel veel mensen ondervinden nu en dan wel eens last van de rug. Niet zo verbazingwekkend als je ziet welke krachten de rug soms te verduren krijgt. Slechte langdurige houdingen en repetitieve bewegingen met of zonder last worden als belangrijkste risicofactoren gezien voor overbelasting van de rug. Een goede aanpak van rugpijn begint dus met een afdoende preventie.

De sportregio organiseert daarom in Roosdaal een infoavond rond deze materie, die zal plaatsvinden op donderdag 24 februari  op de cultuurzolder, Brusselstraat 27, 1760 Roosdaal. Voor slechts 5 euro kan u zich inschrijven, hiervoor moet u de antwoordstrook ( zie www.roosdaalsesportraad.be/rugscholing.pdf  ingevuld terug mailen, verzenden of faxen (016-26 76 51) ). Schrijf tijdig in want de plaatsen zijn beperkt!

In een eerste deel bekijken we de basisprincipes voor de preventie van rugklachten met een aantal praktische toepassingen zoals tillen van een last.

In een tweede deel richten we ons dan op de sportwereld. Wat zijn de nieuwste inzichten in de training van spieren zonder overbelasting van gewrichten, meer specifiek de rug? Core stability is hierbij de kerngedachte.

Uiteraard zal dit geheel doorspekt zijn met oefeningen en aanleren van praktische vaardigheden.

Deze avond richt zich naar trainers, sportbegeleiders, jeugdbegeleiders, clubbesturen, leerkrachten lichamelijke opvoeding en andere geïnteresseerden. Iedereen met een gezonde interesse is welkom.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 feb 2011
Willy Appelmans
Willy Appelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief