HERNE / PEPINGEN - Uitreiking EHBO-brevetten

C21

HERNE / PEPINGEN - Uitreiking EHBO-brevetten

Brevetten_ehbo__feb_2011__14_
Overhandiging EHBO-brevetten - Organisatie bloedgevers van de afdelingen Herfelingen-Heikruis en Herne. - Foto's © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo__feb_2011__13_
Met z'n 23 tot aan de finish - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo__feb_2011__3_
Burgemeester Kris Poelaert, provindiemanager Jos Vetsuypens, Julius Ost, ere-ondervoorzitter van het Rode Kruis Vlaanderen - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo__feb_2011__17_
De 19-jarige Gerdy Nerinckx, de jongste telg uit het gezelschap - © Deschuyffeleer
 
Brevetten_ehbo__feb_2011__19_
De oudste en de jongste cursist - Luc Coppens en Gerdy Nerinckx - © Deschuyffeleer
 

Alle 23 deelnemers die in oktober startten met de EHBO-cursus van het Rode Kruis-Vlaams-Brabant mochten uit de handen van provinciemanager Jos Vetsuypens en vertegenwoordigers van het gemeentebestuur hun brevet in ontvangst nemen. De uitreiking werd afgesloten met een heildronk.

De bloedgevers van de afdelingen Herfelingen-Heikruis en Herne met Etienne Van Schandevijl en Emile Timmermans als gangmakers kunnen terugblikken op een succesrijke organisatie van hun eerste EHBO-cursus. Na een lessenreeks van acht avonden kwamen al de cursisten in aanmerking voor het afleggen van het examen voor het basisbrevet. Voor het lessenpakket tekenden instructeurs van het Rode Kruis Vlaams-Brabant. Het gemeentebestuur van Herne stelde de lokalen van het Cultureel Centrum ter beschikking.
In zijn gelegenheidstoespraak werd burgemeester Kris Poelaert bijgestaan door Julius Ost, ere-ondervoorzitter van het Rode Kruis Vlaanderen. Beiden waren meer dan ingenomen met het aantal gebrevetteerden. “Hulp aan  de medemens en dienstbaarheid zijn wij als mens aan elkander verschuldigd maar in ons vluchtig leven worden deze deugden meer en meer gekortwiekt”, zei de 87-jarige Julius Ost. “Om de moed te vinden om de lessen te volgen en de eindproef af te leggen zijn jullie stuk voor stuk mijn welgemeende felicitaties meer dan waard”.
De 19-jarige Gerdy Nerinckx, de jongste telg uit het gezelschap, vond de cursus meer dan interessant. “Ik heb heel veel bijgeleerd” vertelde zij. “Ik kon mij niet inbeelden dat ik als leek zoveel kon doen om iemand in nood te helpen. Als toekomstige leerkracht voel ik mij nu beter gewapend en minder bevreesd tegenover mogelijke gevaarsituaties waarin vooral kinderen kunnen verzeilen”.
De volgende EHBO-cursus in de regio wordt een organisatie van de bloedgevers Herfelingen-Heikruis en gaat van start op 7 september in het CC Heikruis. Bijkomende informatie bij Emile Timmermans op 02/ 396 23 02 of via emiletimmermans@hotmail.com
Kregen hun brevet overhandigd (groepsfoto): Miranda Brancart, Marguerite Brancart, Erika Decrick, Guy De Roeck, Frank Borremans, Marine Vanderputten, Gerdy Nerinckx, Luc Coppens, Emilienne Van Bellinghen, Kendy De Langhe, Vanessa Van Schandevijl, David Leyssens, Georges Vandenabeele, Luc De Kegel, Anne Abeels, Greta Vandenneucker, Gilberte Bruyland en Barbara Cochez.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief