PAJOTTENLAND – Druk jaar voor preventiedienst drugs en alcohol

C21

PAJOTTENLAND – Druk jaar voor preventiedienst drugs en alcohol

Naamloos
Bianca Van Reepinghen - © Deschuyffeleer

Het wordt een druk werkjaar voor Bianca Vanreepinghen, de intergemeentelijke drugs- en alcoholmedewerkster van het Pajottenland. Dat blijkt uit haar actieplan dat zopas werd goedgekeurd door het beheerscomité onder het voorzitterschap van burgemeester Kris Poelaert van Herne.

Zo komt er op maandag 21 maart in de vroegere jongensschool van Lennik (feestzaal SML) een infoavond voor ouders van 12 tot 16 jarigen. De jeugddiensten van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen ondersteunen mee het initiatief.
 
“Ook komen er gerichte acties rond de jaarmarkten van Lennik en Herne. Sensibilisering vormt hierbij de hoofdmoot”, doet de preventiemedewerkster haar verhaal. “Alleszins in Lennik zullen alcoholtesters aan de bezoekers worden verdeeld, komt de BOB-bus van het BIVV langs en worden ook de standhouders en de caféuitbaters bij het opzet betrokken door middel van een infofolder met de wetgeving en preventietips”.
 
Om de preventiedienst meer bekendheid te verschaffen zullen bij grote fuiven spandoeken opgehangen worden met de contactgegevens van de dienst en de Druglijn. In de kantines van sportclubs zal dan weer meer gewerkt worden rond alcoholgebruik aan de hand van gadgets en affiches. En ook de gemeentelijke bib’s krijgen de beschikking over de meest recente boeken en dvd’s over drugs en alcohol. Verder zit er ook een infoavond voor de organisatoren van fuiven en andere festiviteiten met vooral aandacht voor de bijgeschaafde fuifreglementen aan te komen.
 
“Er waait ook een nieuwe wind doorheen het MEGA-project”, geeft Bianca Vanreepinghen nog aan. “Om de leemte op te vullen bij de overgang van het basisonderwijs naar het middelbaar onderwijs komt er een terugkomdag voor de eerste graad van het secundair onderwijs. Naast de politie verlenen voortaan ook de gemeentelijke jeugd- en sportdiensten evenals het Jongeren Adviescentrum hieraan hun medewerking”. MEGA is nu trouwens ook op Facebook-pagina ‘M.E.G.A.-Pajottenland te bekijken.
 
De preventiemedewerkster wordt ook uitgezonden naar Nederland om daar haar licht te gaan opsteken rond de alcoholvrije ‘FRIS-party’s’ voor jongeren tussen 12 en 15 jaar.
 
De verschillende preventieaspecten rond drugs en alcohol komen overigens nu ook aan bod in de schoot van een intergemeentelijke werkgroep*. Belangstellenden om van deze werkgroep deel uit te maken kunnen zich steeds aanmelden bij de preventiedienst.  
 
De preventiemedewerkster is te bereiken via 054/31 01 98 of preventie@gooik.be of op Facebook onder ‘intergemeentelijke preventiemedewerker Pajottenland’.
 
* Leden van de werkgroep : Koen Overlaet, verpleger bij de spoeddienst van het ziekenhuis in Halle, Griet Van Cutsem , zorgcoördinator Huize Ter Loo Bellingen, bedrijfsarts Gerda Billens, Lode Van Holder van het JAC, huisartsen Dirk Van de Sijpe (Lennik) en Pierre Agneessens (Gooik), Leen De Roos van het Centrum Geestelijke Gezondheid (Asse), apotheker Bruno Galmart (Galmaarden) en Eva Stoffels van café-feestzaal Jagershof (Gooik) van de Horecafederatie.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief