Nooit te oud om het te doen - Vrijwilligersbeurzen in VLAAMS-BRABANT

C21

Nooit te oud om het te doen - Vrijwilligersbeurzen in VLAAMS-BRABANT

Monique_swinnen_2011_p200
Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn (ep)

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunt veertien vrijwilligersbeurzen voor senioren. Tijdens deze beurzen, die dit jaar in totaal 21.000 euro van de provincie krijgen, wordt het vrijwilligerswerk onder senioren gepromoot.

De vrijwilligersbeurzen voor senioren in Affligem, Bekkevoort, Bierbeek, Grimbergen, Herne, Hoeilaart, Kampenhout, Keerbergen, Opwijk, Overijse, Roosdaal, Rotselaar, Steenokkerzeel en Ternat krijgen elk 1.500 euro financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant.
"Vrijwilligerswerk neemt een belangrijke plaats in het maatschappelijk leven. Vrijwilligers zijn er in alle maten en soorten, met een groot en klein engagement, met verschillende interesses. De kennis en ervaring van senioren is te waardevol om verloren te laten gaan. Op zo'n beurs kunnen ze uitzoeken of vrijwilligerswerk iets voor hen is, waar ze hiervoor terecht kunnen en hoe ze hun kennis en levenservaring kunnen inzetten. Als vraag en aanbod mekaar vinden, ontstaat misschien iets moois", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.
Uit de ouderenbehoefteonderzoeken, die al in 32 Vlaams-Brabantse gemeenten plaats vonden, blijkt dat ongeveer 16% van de ouderen vrijwilliger is. Nog eens 22% overweegt om vrijwilligerswerk te gaan doen. Om dat potentieel aan te boren moedigt de provincie de vrijwilligersbeurzen aan.
De beurzen vinden plaats op 2 april in Keerbergen, op 14 mei in Grimbergen, op 17 mei in Affligem, op 16 juni in Hoeilaart, op 30 juni en 1 juli in Herne, op 3 september in Bekkevoort, op 17 september in Bierbeek, op 18 september in Steenokkerzeel, op 22 september in Roosdaal en op 18 en 19 november in Rotselaar. De beurs in Opwijk zal plaatsvinden in oktober-november, die van Ternat in november en in Overijse ook in het najaar.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief