BEVER / HERNE – Kokejane wint kaatsderby

C21

BEVER / HERNE – Kokejane wint kaatsderby

Kaatsen_derby_bever_kokejane__1_mei_2011_-___deschuyffeleer__1_
Kokejane aan zet - Foto's © Deschuyffeleer
 
Kaatsen_derby_bever_kokejane__1_mei_2011_-___deschuyffeleer__4_
Bever aan de opslag - © Deschuyffeleer
 
Kaatsen_derby_bever_kokejane__1_mei_2011_-___deschuyffeleer__14_
Time out - © Deschuyffeleer
 
Kaatsen_derby_bever_kokejane__1_mei_2011_-___deschuyffeleer__16_
Time out - © Deschuyffeleer
 
Kaatsen_derby_bever_kokejane__1_mei_2011_-___deschuyffeleer__23_
De Peloteclub Bever - thuisploeg - © Deschuyffeleer
 
Kaatsen_derby_bever_kokejane__1_mei_2011_-___deschuyffeleer__25_
De Koninklijke Kleine Handbalspelers Kokejane - bezoekers - © Deschuyffeleer
 

Voor de streekderby in Nationale II tussen gevestigde waarde Bever en rijzende ster Kokejane zakten heel wat kaatsliefhebbers af naar de ballodroom aan de Freest. De openingswedstrijd werd een felbevochte en felgesmaakte lutte waarin Kokejane uiteindelijk vooral op wilskracht het laken naar zich wist toe te trekken. De wedstrijd tussen de twee veelbelovende, talentrijke en sterke ploegen groeide dan ook uit tot een ware propagandamatch voor het kaatsen.

Na hun opdoffer tegen Terjoden voor de Beker van België met 13-6 verlies stapte het team van Kokejane vastberaden de ballodroom op om hun vel ditmaal zeker duur te verkopen. Het resulteerde vrij gauw in een 0-3 voorsprong. Toen begon de motor van het team van coach Geert Vandervelden, die overigens in het winterseizoen ook de ploeg van Bever fysiek trainde, te sputteren. Zo kon de ploeg van Camille Cools geleidelijk de bakens verzetten en de rust ingaan met een 7-5 voorsprong. Optimisme troef op dat ogenblik in de kleedkamers van Bever.
 
De jonge en nog enigszins onervaren kaatsers op dit niveau van Kokejane kwamen evenwel fel opgepept terug op het terrein en maakten een felle doorstart naar 7-10. Hierna trad de wedstrijd in een beslissende fase. Bij 8-11 en door een foute opslag van Kokejane bij 40 gelijk kon Bever terug zijn wagonnetje aanhaken aan het treintje van de bezoekers. Het werd nu echt spannend tot algehele voldoening van de vele kijklustigen. Uiteindelijk kon Kokejane nog de twee laatste spellen telkenmale bij 40 gelijk binnenrijven en zo de eindscore vastleggen op 9-13.
 
“Kokejane dankt zijn overwinning aan hun sterke opslagenreeks in het begin van de tweede helft”, zegt kaatskenner Marcel Peremans. “De spelers van Bever kregen het dan moeilijk en bezweken onder de krachtige en verre opslagen van hun tegenstrevers”. Door de storende en bijwijlen strakke wind werd de lutte overigens gekenmerkt door een grote foutenlast.
 
“Zowel Kokejane als Bever lijken een sterke ploeg te hebben. Bever zie ik, ondanks hun nederlaag van vandaag, wel in de top 6 en allicht zelfs in de top 3 eindigen”, schat Marcel Peremans de ploegen in. “Voor Kokejane met zijn jonge ploeg zal veel afhangen van de mentale weerbaarheid op cruciale wedstrijdmomenten. Maar ook voor hen zie ik het nieuwe seizoen rooskleurig in”.      
 
De uitslagen van het voorbije weekend in Vlaanderen kan je hier bekijken.
 
 
      
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief