HERNE / HALLE / AFFLIGEM - Deze maand proeven van streekontbijten in Pajotse gastenverblijven

C21

HERNE / HALLE / AFFLIGEM - Deze maand proeven van streekontbijten in Pajotse gastenverblijven

Editiepajot_herne_halle_affligem_wisteria_foto_gerrit_achterland
Foto's © Gerrit Achterland
 
Lente_van_het_pajottenland_banner_2011_p600
 

Ben je van plan een stevige wandeling te maken of wil je je mama verrassen met een origineel moederdaguitje? Of wil je gewoon eens ’s morgens gezellig tafelen met familie en vrienden? Dan kan je in de maand mei terecht bij drie gastenverblijven die een Pajots ontbijt aanbieden. In Herne kan je reserveren bij gastenverblijf Wisteria, in Halle bij Hotel Les Eleveurs en in Affligem bij Hostellerie Affligem. Deze smakelijke ontbijten passen binnen de “Lente van het Pajottenland”.

In Herne stellen Filip en Gerda van gastenverblijf Wisteria hun deuren voor je open. Gerda: “ Wij bieden een ontbijt aan met producten van producenten uit de streek. Je vindt bij ons gewone kaas en kaas met rode algen uit Bever en ook het fruitsap komt rechtstreeks van de hoeve uit Bever. Er is keuze tussen de smaken appel-sinaasappel, appel of appel-ananas”. Voorts krijg je er ook lekker brood met beleg, koffiekoeken, pistolets, yoghurt en fruitsalade. “Wij ontvangen de mensen zowel tijdens het weekend als tijdens de week. Na het ontbijt kunnen de mensen dan nog onze mooie gemeente per fiets of te voet verkennen”, vervolgt Gerda. Een ontbijt bij Wisteria kost 12 euro.
In Halle biedt Hotel Les Eleveurs een streekontbijt aan. Amanda De Brouwer geeft een woordje uitleg: “Bezoekers kunnen bij ons enkel op zaterdag of zondag terecht voor een streekontbijt tijdens de maand mei. Voor het ontbijt werken wij samen met hoevebakkerij Basteleus – De Haseleer die bruine pistolets, pistolets met maan- en sesamzaad maken en bolletjes met suiker, chocolade en rozijnen. Van het Herrebeekhof uit Heikruis hebben wij hesp, van Hof te Mols uit Pepingen boter, chocopasta, plattekaas, rijstpap, yoghurt en melk. De advocaat komt van het Streekproductencentrum uit Halle, de eitjes van boerderij Wijverkens en de aardbeien van een boerderij uit Essenbeek”. Een ontbijt kost hier 15 euro.
In Affligem kan je terecht bij Hostellerie Affligem waar ze hun bekendste product in de kijker zetten, namelijk de Affligemkaas. Je kan er voorts genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met onder andere hoeve-eitjes, broodjes, zuivel, vers fruitsap,...Een ontbijt in Hostellerie Affligem kost 11 euro.
Vergeet niet vooraf te reserveren.
• Gastenverblijf Wisteria: 
  Stationsstraat 67-69, 1540 Herne, 02 396 19 72, www.gastenverblijfwisteria.be
• Les Eleveurs, Suikerkaai 1A, 1500 Halle, 02 361 13 40, www.les-eleveurs.be
• Hostellerie Affligem, Brusselbaan 182, 1790 Affligem, 053 66 06 85, www.hostellerie-affligem.be
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief