PZ PAJOTTENLAND – Jongeren plassen tegen politieauto

C21

PZ PAJOTTENLAND – Jongeren plassen tegen politieauto

Politielogo_2011_p200

De lokale politie van de zone Pajottenland organiseerde tijdens de nacht van zaterdag 7 op zondag 8 mei een grootscheepse controleactie naar alcohol en drugs aan het stuur. Er werd op drie plaatsen selectief gecontroleerd (niet iedereen moest blazen) in Herne, Galmaarden en Gooik.

Van de 22 ademtesten die werden afgenomen bleken er niet minder dan 6 positief. 5 rijbewijzen werden tijdelijk ingetrokken en 1 langdurig in opdracht van het parket. Geen enkele chauffeur reed onder invloed van drugs.
Na de controle naar alcohol en drugs in het verkeer werd op zondagmorgen omstreeks 4 uur een café met feestzaal gecontroleerd in Herne, op zoek naar verdovende middelen. In de feestzaal was een fuif aan de gang. Alle aanwezigen in herberg en zaal (in totaal 112) werden naar buiten geleid en gecontroleerd. Meerdere onder hen werden gefouilleerd op het bezit van drugs. Enkele aanwezigen waren al in aanraking gekomen met de politie in verband met drugs. Na de personencontrole werd een zoeking uitgevoerd in café en zaal met een drughond. Kleine hoeveelheden marihuana en hasj werden gevonden alsook een tweetal lege verpakkingen van drugs. Ook enkele auto's werden doorzocht met de drughond. Hier werd niets gevonden.
De lokale politiemensen troffen op de fuif enkele dronken jongeren aan en meerdere anderen waren sterk onder invloed van alcohol, ook mensen van de organisatie. Een politieman werd bekogeld met een glas bier. Er was heel wat onbegrip voor de controle en meerdere jongeren gedroegen zich agressief. Twee van hen werden bestuurlijk aangehouden voor dronkenschap en ordeverstoring. Twee andere jongeren kregen een administratief proces-verbaal voor het plassen tegen een politieauto.
Er werden meerdere processen-verbaal opgesteld voor verkeersinbreuken (alcoholintoxicatie aan het stuur, niet verzekering en niet-inschrijving, geen verlichting) en 1 proces-verbaal voor verboden wapendracht (baseballknuppel in auto). De lokale politie plant meer overleg met organisatoren en bestuurlijke overheid om in de toekomst fuiven in goede banen te leiden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mei 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief