HERNE / REGIO - Mijn-Eigen-Goed-Antwoord-fuif

C21

HERNE / REGIO - Mijn-Eigen-Goed-Antwoord-fuif

Mega_fuif_mei_2011_-_deschuyffeleer__11_
Op de groepsfoto: (vlnr) Tom Vandenbosshe (jeugddienst Gooik 02/ 532 14 02), Manu Gerain (Mega-agent), Luc Prové (Mega-agent) Isabelle De Gauquier (jeugddienst Galmaarden 054/51 61 60), Renaat Van Simaye (Mega-agent), Bart Vertessen (Mega-agent), Nancy Duyms (jeugddienst Bever 054/51 70 82), Jean-Marie Deleux (Mega-agent), Maya Van Holder (jeugddienst Pepingen 02/383 14 38), Benita Vankrunkelsven (jeugddienst Lennik 02/531 02 33), Lore Basyn (JAC Delta), Chloé Delespes (jeugddienst Gooik 02/ 532 14 02), Bianca Vanreepinghen (preventiewerker 0473/ 88 62 57), Annelies Desmet (jeugddienst Herne 02/397 11 63) en Lode Van Holder (JAC Delta) - Foto's © Deschuyffeleer
 
Mega_fuif_mei_2011_-_deschuyffeleer__6_
© Deschuyffeleer
 
Mega_fuif_mei_2011_-_deschuyffeleer__13_
Vertegenwoordigers van de jeugddiensten van Herne, Bever, Galmaarden, Pepingen, Lennik en Gooik - © Deschuyffeleer
 
Mega_fuif_mei_2011_-_deschuyffeleer__14_
JAC Delta - © Deschuyffeleer
 
Mega_fuif_mei_2011_-_deschuyffeleer__25_
© Deschuyffeleer
 
Mega_fuif_mei_2011_-_deschuyffeleer__28_
© Deschuyffeleer
 

In de gemeentelijke feestzaal Willem Tell in Tollembeek was het verzamelen geblazen voor de haast 400 laatstejaarsleerlingen uit de meeste basisscholen van Bever, Galmaarden, Gooik, Lennik, Herne en Pepingen voor het afsluiten van hun MEGA-programma met het toneelstuk ‘Dosis over Dosis‘ en een heuse fuif. MEGA kadert in een algemeen preventieproject rond drugs, alcohol en andere genotsmiddelen waarbij schooldirecties, gemeentebesturen, welzijnswerkers en politie elkaar vinden. Het initiatief wordt gecoördineerd door de intergemeentelijke preventiedienst drugs en alcohol van het Pajottenland.

 “Omdat deze jongeren op de drempel van hun overgang naar het secundair onderwijs heel binnenkort ook hun entrée maken in de uitgaanswereld, willen we met deze fuif aantonen dat plezier maken ook kan zonder drankmisbruik of drugs”, aldus coördinatrice en  preventiewerkster Bianca Vanreepinghen. “Wij doen dit samen met het onderwijzend personeel, de gemeentelijke jeugdconsulenten, de MEGA-agenten van de lokale politie Pajottenland en het Jongeren Adviescentrum Delta. Ook geven wij hen mee dat er in geval van nood instanties zijn om hulp te bieden waarbij gratis en anonimiteit hoog in het vaandel worden gedragen”.
Maandenlang kregen de jongelingen informatie toegestopt die telkens wijst op de gevaren die drugs en alcohol in het bijzonder en genotsmiddelen in het algemeen met zich meedragen. Het sluitstuk van de preventiecampagne is traditiegetrouw een grote fuif. Tijdens gans het MEGA-programma worden de kinderen aangespoord om assertief te zijn in het uiten van  gedachten, gevoelens en meningen en op te komen voor een gezonde, eerlijke en gepaste eigen mening waar ook een neen deel uit kan van maken. Zo gaat er ook aandacht naar pesten, reclame, computergebruik en TV-kijken.
De preventiedienst organiseert overigens voor de eerste keer nu zaterdag in Lennik een terugkomdag voor de leerlingen uit het eerste jaar middelbaar uit het Pajottenland. De dag start met een infomarkt met verschillende standjes rond welzijn voor jongeren op de campus van de GO De Key. Als afsluiter is er een Frish-party in danscafé De Square op de Markt. Meer info alsnog op de gemeentelijke websites en Bianca Vanreepinghen, Intergemeentelijke Preventiedienst Drugs en Alcohol Pajottenland of preventie@pajottenland.be  - 0473/ 88 62 57.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief