REGIO – Erfgoedcel zoekt meters en peters

C21

REGIO – Erfgoedcel zoekt meters en peters

Aankoniging_meter-peter
Repro Deschuyffeleer
 

Recent ging de erfgoedcel Pajottenland/Zennevallei van start. De cel heeft inmiddels reeds Karen Van Buggenhout en Koen Demarsin als coördinatoren in plaats gesteld. Het duo maakt zich nu op om in eerste instantie het cultureel erfgoed in de streek in kaart te brengen. De cel heeft haar zetel in ’t Castelhof in Dilbeek.

Het was eind vorig jaar dat de Vlaamse Gemeenschap een cultureel-erfgoedconvenant afsloot ook met de intergemeentelijke projectvereniging Cultuurregio Pajottenland/Zennevallei. Tot het project traden tot op heden de provincie Vlaams-Brabant, Beersel, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Lennik, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, St-Pieters-Leeuw en Ternat toe evenals de Rand voor Drogenbos, Linkebeek en St-Genesius-Rode.
 
De nieuwe erfgoedcel moet een geïntegreerd en integraal lokaal cultureel erfgoedbeleid uitbouwen. “Wij willen het erfgoed opsporen, bewaren en in de schijnwerpers plaatsen”, luidt het bij de coördinatoren. “Daarom moeten wij eerst de culturele erfgoedorganisaties en  -collecties in kaart brengen”.
 
Zij roepen dan ook iedereen op die verborgen erfgoed in de regio kent of die actief is in een erfgoedorganisatie dit te willen melden. Ook plannen zij nog dit jaar alle gemeenten een bezoek te brengen om kennis te maken met de mensen en diensten die met erfgoed bezig zijn. Nog op hun programma staat het inbrengen van de erfgoedcollecties uit de regio in de databank van erfgoedplus, een heuse klus waarvoor alle medewerking welkom is.
 
De pasgeboren cel is dan ook op zoek naar meters en peters. Mits uitgesproken enthousiasme voor cultuur, daadwerkelijke morele steun en af en toe vlijtig de handen uit de mouwen steken worden zij dan als eersten op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes rond erfgoed in de streek.
 
Karen en Koen willen in hun project rond erfgoedbeleid mettertijd ook aandacht besteden aan vrijwilligers, communicatie, deelgenootschap, samenwerking en netwerkvorming en experimenten.
 
Alle verdere info op www.cultuurregiopajot-zenne.be .  
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief