HERNE - Lucile Heremans is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei

C21

HERNE - Lucile Heremans is de nieuwe voorzitter van Rotary Herne-Markvallei

Rotary_herne_wissel_voorzitter_lucile_hermans_-_deschuyffeleer__17_
Lucile Heremans is de nieuwe clubvoorzitter van serviceclub Rotary Herne-Markvallei. Zij neemt het over van Guy Lebacq - Foto's © Deschuyffeleer
 
Fotocollage_lucile_heremans_-_deschuyffeleer
Lucile Heremans - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_wissel_voorzitter_lucile_hermans_-_deschuyffeleer__45_
Met Lucile Heremans treedt ook een nieuwe bestuursploeg aan met past-voorzitter Guy Lebacq, inkomend voorzitter Paul Maesfrancx, Mike Dhaeseleer, Greet Kestemaont, Theo Camphijn, Peter Bekaert, clubmeester Jean-Marie Berthot, Nadina Van Doorselaere, Wilfried Vierendeel en Marc Bosmans - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_wissel_voorzitter_lucile_hermans_-_deschuyffeleer__5_
Clubmeester Jean-Marie Berthot - © Deschuyffeleer
 
Rotary_herne_wissel_voorzitter_lucile_hermans_-_deschuyffeleer__3_
 
Rotary_herne_wissel_voorzitter_lucile_hermans_-_deschuyffeleer__51_
© Deschuyffeleer
 

Lucile Heremans, zaakvoerster van Bosmans Heremans Fiduciaire in Herfelingen, is de nieuwe clubvoorzitter van serviceclub Rotary Herne-Markvallei voor het komend werkjaar. Zij neemt het roer over van Guy Lebacq.

De nieuwe clubvoorzitter werd plechtig geïnstalleerd tijdens de wekelijkse ledenvergadering in het clublokaal restaurant feestzaal De Egelantier. Ook de Rotary past-districtsgouverneur Paul Keymeulen en Innerwheel past-districtgouverneur Lieve Keymeulen waren op de feestzitting aanwezig evenals delegaties van de bevriende clubs uit Aalst, Edingen, Halle, Geraardsbergen, Hastière en Gaasbeek.
Met Lucile Heremans treedt ook een nieuwe bestuursploeg aan met past-voorzitter Guy Lebacq, inkomend voorzitter Paul Maesfrancx, Mike Dhaeseleer, Greet Kestemaont, Theo Camphijn, Peter Bekaert, clubmeester Jean-Marie Berthot, Nadina Van Doorselaere, Wilfried Vierendeel en Marc Bosmans.
Dat de functie van Rotary-voorzitter “veel meer inhoudt dan het dragen van het voorzitterslint alleen” daar zijn Guy Lebacq en samen met hem alle past-voorzitters het roerend over eens. “Een voorzitter heeft de taak het Rotarywiel draaiend te houden waarbij clubbezoeken , fondsenwerving , het steunen van de sociale projecten en het ontvangen van gastsprekers een groot deel van uitmaken”, weet de past-voorzitter. “Rotaryvoorzitter zijn” , vertelt hij nog , “is haast een fulltime job die veel eist ook van het professionele en het familiale leven”.
In haar maidenspeech als 26ste voorzitter gaf Lucile Heremans ook de koers aan die zij met haar ‘elftallige voetbalploeg’ wil varen binnen haar eigen leuze ‘hou het simpel en plezant’. “Zo willen wij intern trouw de algemene doelstellingen van onze serviceclub onderschrijven en nastreven zoals daar onder meer zijn de nadruk op de Rotariër aan de basis met extra aandacht voor de familie, het aantrekken van jongeren en het verbeteren van het imago”.
“Naar de buitenwereld blijft onze aandacht gaan naar de zwakkeren, de zieken, de eenzamen, de kanslozen en de kinderen in de maatschappij”, verheelt de nieuwe voorzitter haar missie niet. “Zo blijven wij uiteraard niet alleen dezelfde sociale doelen als in het verleden steunen. Ook nationaal en internationaal zullen wij onze duit in het zakje doen”, aldus nog de voorzitter.
De nieuwe voorzitter wil ook een bijzondere aandacht schenken aan het aantrekken van nieuwe leden voor meer slagkracht voor de club, het aanwakkeren van het enthousiasme van de leden en, trouw aan haar leuze, het aanzwengelen van het clubplezier.
Tijdens de feestzitting kregen Pat Hamelrijck voor de Okkernoot in Vollezele (4 000 euro) en Liesbeth Moens voor Levensvreugde Aalst (1 500 euro) officieel de jaarlijkse dotatie voor hun instellingen overhandigd.
Op donderdag 7 juli om 20 u ontvangt Rotary Herne-Markvallei in haar clublokaal wetsgeneesheer Evy De Boosere. En op zondag 28 augustus tijdens de hoevefeesten in de Okkernoot springen alle Rotariërs en hun vrienden op de fiets voor een leuke familiale fietstocht doorheen het Pajottenland.
Meer info op www.rotaryherne.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jun 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief