REGIO - Op weg naar kwaliteitsvolle jeugdlokalen en jeugdverblijven

C21

REGIO - Op weg naar kwaliteitsvolle jeugdlokalen en jeugdverblijven

Editiepajot_roosdaal_bernard_van_acker_en_jos_huwaert_foto_gerrit_achterland
Pierre-Bernard Van Acker, coördinator Leader Hageland+, en Jos Huwaert, coördinator Leader Pajottenland+. - Foto © Gerrit Achterland
 

De Plaatselijke Groep Pajottenland+ werkt samen met de Plaatselijke Groep Hageland+ een project uit rond het verbeteren van jeugdlokalen en jeugdverblijven met als naam "Goed- Beter- Best: Op weg naar kwaliteitsvolle jeugdlokalen en jeugdverblijven". In het kader van dit samenwerkingsproject lanceert de Plaatselijke Groep Pajottenland+ een specifieke oproep die zich richt naar jeugdlokalen en jeugdverblijven. Deze lokalen en verblijven moeten gelegen zijn in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal.

Deze oproep richt zich tot jeugdverblijven die minstens willen evolueren naar een Vlaamse erkenning type A (dus nog geen erkenning hebben) of hun A-niveau willen verbeteren (evolueren naar type B). Het bestuur van Pajottenland+ besliste om deze projectideeën voorrang te verlenen.
Ook jeugdlokalen die hun infrastructuur willen openstellen voor multifunctioneel gebruik (gebruik door en/of verhuur aan andere lokale verenigingen) kunnen projecten indienen.
Het doel van de oproep is jeugdverblijven en jeugdlokalen te ondersteunen en op die manier extra kansen te bieden voor de eigen jeugd.
De oproep omvat projecten die uitgewerkt worden binnen het Leadergebied Pajottenland. Goedgekeurde projecten komen in aanmerking om 65% van de projectenkosten terugbetaald te krijgen. 35% van de kosten is eigen inbreng. Voor dit projectonderdeel is er in het Pajottenland 30.000,00 euro beschikbaar (= 46.153,00 euro projectkost).
De subsidies worden toegekend voor volgende elementen in het Hageland en gedeeltelijk in het Pajottenland:
1.            Financiering van voorbereidende en ondersteunende werkzaamheden (architect, brand/veiligheidsadviseur, ...) nodig om verdere werkzaamheden te kunnen aanvatten die leiden tot een officiële erkenning als jeugdverblijf. Deze kosten kunnen enkel gesubsidieerd worden indien de werken daarna ook daadwerkelijk worden uitgevoerd.
In beperkte mate toepasbaar voor het Pajottenland: in de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) van Pajottenland+ zijn geen bouwwerken of verbouwingen opgenomen. Hiervoor eerst contact opnemen met Pajottenland+.
2.            Wegwerken van tekortkomingen op het vlak van veiligheid, isolatie e.a. Naar aanleiding van een inspectie (door brandweer, politie of andere instantie bevoegd voor veiligheid van de gebouwen).
In beperkte mate toepasbaar voor het Pajottenland: in de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) van Pajottenland+ zijn geen bouwwerken of verbouwingen opgenomen. Hiervoor eerst contact opnemen met Pajottenland+.
3.            Financiering van verbetering of inrichting van de gebouwen om multifunctioneel gebruik of verhuur mogelijk te maken (verfraaiingwerken, stoelen, tafels, stapelbare meubelen, slotvaste kasten, keuken(materiaal), sanitair, ...).
Voor elementen van punt 1 of punt 2 kan je voor subsidies ook terecht bij Toerisme Vlaanderen of de provincie Vlaams Brabant. Bij de aanvraag van subsidies voor roerende goederen zoals voorzien in punt 3 hierboven, zullen deze goederen moeten voorzien zijn van niet verwijderbare eigendomsstickers.
Jeugdverblijven of jeugdorganisaties die deelnemen aan deze oproep worden verwacht deel te nemen aan het regio-overleg dat voorzien wordt in het vervolg van het project. Het regio-overleg heeft als doel, kennis en ervaringsuitwisseling tot stand te brengen en samen te werken aan promotie van de streek en de bestaande jeugdinfrastructuur.
Voor deze oproep gelden de algemene regels van het subsidieprogramma van Leader. Doelstellingen, maatregelen en de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) van Pajottenland+ vind je op www.pajottenland.be , evenals de projectfiche/aanvraagformulier.
Wenst u als vereniging een projectvoorstel in te dienen, dan dient uw jeugdvereniging eigenaar te zijn van de lokalen of van het verblijf, en/of het recht hebben de lokalen te verhuren. Voor het indienen van een projectvoorstel neemt u best eerst contact op met Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+. Dat kan via 054 / 500 245 of via jos.huwaert@pajottenland.be .   
Tijdstabel:
-              Indienen van een projectvoorstel op een A4 tegen uiterlijk 10 september 2011 (te bespreken met de coördinator)
-              Beoordeling door de Plaatselijke Groep Pajottenland+ op 20 september 2011
-              Bij gunstig advies dient u uw ingevulde projectfiche in tegen 10 oktober 2011
-              Definitieve beoordeling van uw project door Plaatselijke Groep op 15 november 2011
-              Start ten vroegste op 1 december 2011 – afwerking ten laatste op 31 december 2012.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief