De Bloedgevers HERFELINGEN-HEIKRUIS zitten niet stil

C21

De Bloedgevers HERFELINGEN-HEIKRUIS zitten niet stil

Cursus_ehbo_herfelingen_heikruis___2011__3_
Cursisten EHBO - Organisatie Bloedgevers Herflingen-Heikruis - Foto's © Deschuyffeleer
 
Cursus_ehbo_herfelingen_heikruis___2011__5_
Voorzitter Bloedgevers Herfelingen-Heikruis Emile Timmermans en lesgeefster Katleen Van Wassenhoven - © Deschuyffeleer
 
Cursus_ehbo_herfelingen_heikruis___2011__8_
 

In het Cultureel Centrum in Heikruis tekenden 16 deelnemers in voor de Rodekruis-cursus EHBO. De opleiding is een organisatie van de Bloedgevers Herfelingen-Heikruis en loopt over 6 woensdagavonden. De cursus is gratis. Enkel de bijdrage voor de syllabus en voor de verzekering is betalend.

De opleiding startte met de basistechnieken van eerste hulp waarbij sterk werd verwezen naar gangbare situaties. Theorie en praktijk wisselen elkaar onafgebroken af. Na de lessenreeks komen de cursisten in aanmerking voor het afleggen van het examen voor het basisdiploma. De eerste les werd gegeven door Kathleen Van Wassenhoven van de Rodekruisafdeling Halle.  
De voornaamste beweegredenen bij de deelnemers om de cursus te volgen blijken het voorkomen van erger, het kunnen opvangen van ongelukken thuis waar men dikwijls alleen vertoeft met het slachtoffer, het helpen van gewonden bij verkeersongevallen, het kunnen hulp bieden aan klanten die onwel worden in de zaak of gewoonweg zich beter gewapend te voelen in geval van nood. Onder de cursisten is ook een fuifcoach te vinden die met deze cursus zijn taak met meer zelfzekerheid wenst te kunnen opnemen. Inschrijven voor de cursus kan heel uitzonderlijk nog tot volgende woensdag 14 september.
Vrijdag 9 september organiseren de Bloedgevers Herfelingen-Heikruis hun derde bloedafname van het jaar in het Bavo-Centrum in Herfelingen. Voorzitter Emile Timmermans en zijn team geven er dan afspraak vanaf 17u30 tot 20u30.
Verder nodigen de Bloedgevers Herfelingen-Heikruis ook nog alle sympathisanten uit op hun jaarlijks eetfestijn dat doorgaat in het Bavocentrum op  zaterdag 17 en zondag 18 september. De opbrengst  wordt aangewend ten voordele van de donoren en de donorwerving.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief