HERNE / GOOIK – Amazone na val van paard overleden

C21

HERNE / GOOIK – Amazone na val van paard overleden

Editiepajot_gooik_hilde_de_coster_en__haar_man_patrick_scheys__foto_ep
Hilde De Coster en haar man Patrick Scheys (ep)
 
Familie_van_hilde_de_coster
Hilde De Coster samen met echtgenoot en zoon - Archieffoto

Zondagnamiddag is een amazone met haar paard over de kop gegaan in een losweg in Herfelingen in de omgeving van de Havilandtoren. De amazone, de 45-jarige Hilde De Coster, kwam hierbij ongelukkig ten val en kreeg bij het terug rechtkomen een slag van het paard op haar hoofd. Zij werd door de hulpdiensten in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht waar zij deze morgen is komen te overlijden.

Samen met haar man Patrick Scheys baatte zij het gastenverblijf ‘Het Warandehof’ in Oetingen uit. Zo gidste zij zondagnamiddag twee andere amazones, gasten in het Warandehof, doorheen de streek. Het is op de losweg tussen de Hondsbergstraat en de Molenstraat in Herfelingen dat de ongelukkige amazone ten val is gekomen.
 
De twee amazones, die de uitbaatster van het Warandehof vergezelden, waren onbekend met de streek en wisten in eerste instantie de plaats van het ongeluk niet te lokaliseren en mee te delen aan de hulpdiensten. Ploegen van de politie Pajottenland en de brandweer van Lennik startten hierop vanuit het Warandehof een zoektocht en vonden het gezelschap uiteindelijk terug in de losweg in Herfelingen.
 
Het slachtoffer werd in allerijl overgebracht naar het Erasmusziekenhuis in Anderlecht waar zij deze morgen aan haar verwondingen is overleden.
 
De familie De Coster zijn al jarenlang welbekende figuren in de plaatselijke paardenwereld. De ouders van het slachtoffer zijn gepensioneerde landbouwers en verloren ook al 23 jaar terug een zoon in een verkeersongeval met een vrachtwagen. Hilde De Coster zelf was jarenlang lid van de Heideruiters uit Kester en als dusdanig een ervaren ruiter.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief