HERNE / REGIO – Vormelingen beleven leerrijke Missio-dag

C21

HERNE / REGIO – Vormelingen beleven leerrijke Missio-dag

01102011141
Naast de kandidaat-vormelingen van Herne namen ook hun geloofsgenoten uit Bever, Tollembeek, Herfelingen, Kokejane, Vollezele, Galmaarden en Herhout deel aan de verrijkende Missio-dag - Foto ingezonden
 
01102011111
Vormelingen beleven leerrijke Missio-dag - Foto ingezonden
 

Met een stralende najaarszon als aanmoedigende ruggensteun beleefden ook de kandidaat-vormelingen van de parochiegemeenschappen van de federatie Herne een sfeervolle, leerrijke en indringende Missio-dag. Dit jaar vond de dag plaats in Tienen. Bij het ochtendgloren stevenden dan ook drie afgeladen volle bussen veelbelovende jonge christenen af van uit het centrum van Herne in de richting van de suikerstad.

De Missio-dag was opgedeeld in werkwinkels en stond in het teken van ‘Tegenwind’, tegenwind tegen armoede, onverschilligheid en onverdraagzaamheid. In eerste instantie kregen de kinderen al gauw spelenderwijze door hoe armoede een leven overhoop haalt, hoe snel armoede een leven in haar macht krijgt en hoe moeilijk het is om weer uit armoede op te staan.
 
Bij de werkwinkel ‘Tinikling’ werd dan weer een Filippijnse dans met bamboestokken aangeleerd. Hierbij wordt de ‘tikling’-vogel geïmiteerd die aan zijn jagers wenst te ontkomen. Alleszins ook een superleuke ervaring voor de kinderen.
 
De derde werkwinkel loonde ook de moeite. Een pater die met de straatkinderen in de sloppenwijken van Venezuela heeft geleefd wist heel wat straffe verhalen aan te halen. De kinderen hingen aan zijn lippen. Ook het smaken van repatta, de maïskoekjes die de kinderen ginds mee naar school nemen als lunch, was een smaakvolle ontdekking en genoot dan ook veel bijval.
 
De dag werd afgesloten met het samenzingen van een Hallelujah-canon door de meer dan 2000 aanwezige jongeren, allen op weg naar hun Hernieuwing van de Doopbeloften en het Vormsel. Een uitermate enthousiaste voorzinger had daartoe de kinderen voorbereid door het aanleren van religieuze liedjes in canon.
 
De kinderen woonden ook een stemmige gebedsviering bij in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw-Ten Poel. De viering werd voorafgegaan door hulpbisschop Mgr. Leon Lemmens. Naast de kandidaat-vormelingen van Herne namen ook hun geloofsgenoten uit Bever, Tollembeek, Herfelingen, Kokejane, Vollezele, Galmaarden en Herhout deel aan de verrijkende Missio-dag.
  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief