HERNE / ROOSDAAL - Priester Theo Vansnick overleden

C21

HERNE / ROOSDAAL - Priester Theo Vansnick overleden

Dsc06597
Eerwaarde Heer Theo Vansnick werd als priester plechtig ingehaald in zijn geboortedorp Herfelingen in 1953. Op de foto ook pastoor Carel Fierens, Professor Marcel Dedobberleer en de Hernse deken De Man - Repro © Deschuyffeleer
 
Monasterium_dominicanessen_herne_2_deschuyffeleer__18_
Theo Vansnick met op de achtergrond het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
In het ziekenhuis in Halle overleed pastoor Theo Vansnick. De laatste jaren was hij ingetrokken bij zijn familie in het centrum van Herfelingen, de gemeente waar hij ook 84 jaar terug geboren werd. Zo is hij terug stilaan tot de plaatselijke dorpsgemeenschap gaan behoren.
Theo Vansnick werd priester gewijd in Mechelen in 1953. Het was de toenmalige pastoor Fierens die hem destijds als geestelijke vader steunde in zijn keuze voor het priesterschap. Theo’s loopbaan begon als leraar godsdienst en Frans aan het OLV-college in Halle. Daarna werd hij  vicaris, secretaris, pastoor en kapelaan in verschillende dekenijen en parochies zoals in het Negenmanneke in St-Pieters-Leeuw, in Liedekerke- Roosdaal, Borchtlombeek en Kattem.
Na zijn taak als parochiepriester keerde Theo terug naar zijn geboortedorp Herfelingen . Van hier uit bood hij, niettegenstaande zijn leeftijd, nog met veel enthousiasme hulp aan jongere collega’s. Ook bij de bewoners van het rusthuis St-Felix en van het Dominicanessenklooster was hij graag gezien als priester en als toeverlaat. “De Okra-vergaderingen in Borchtlombeek en Kattem wou hij voor  geen geld van de wereld missen. Ook hield hij de laatste jaren van het oplossen van kruiswoordraadsels en kaartspelen voor het op peil houden van zijn geheugen”, vertelt zijn zus Adeline.
De plechtige uitvaartliturgie vindt plaats in de St-Niklaaskerk in Herfelingen op zaterdag 3 december om 10u. Samenkomst en gelegenheid tot groeten vanaf 9u30.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG - © Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief