EDINGEN / REGIO – Oostelijke omleidingsweg wordt weldra afgewerkt

C21

EDINGEN / REGIO – Oostelijke omleidingsweg wordt weldra afgewerkt

Rond_punt_edingen
Omleidingsweg Edingen - © Deschuyffeleer
 
Omleidingsweg_edingen_-___deschuyffeleer__4_
Rondpunt Assesteenweg (grens met Herne) - © Deschuyffeleer
 
Omleidingsweg_edingen_-___deschuyffeleer__1_
© Deschuyffeleer
 
Omleidingsweg_edingen_-___deschuyffeleer__2_
© Deschuyffeleer
 
Omleidingsweg_edingen_-___deschuyffeleer__5_
© Deschuyffeleer
 

Als alles volgens plan verloopt en de weersomstandigheden het toelaten starten begin april de eindwerkzaamheden aan de oostelijke omleidingsweg van Edingen. Dit vernam burgemeester Florine Pary Mille zo pas van minister Carlo Di Antonio in een interpellatie in de commissie Openbare Werken in het Waals parlement. Het dossier sleept inmiddels reeds 15 jaar aan. Het is te verwachten dat de nakende openstelling van dit gedeelte van de ring rond Edingen de verkeersdrukte vooral op de Assesteenweg, ook in Kokejane en in Herfelingen, sterk zal doen toenemen.

Het Bestuurscollege van Edingen zat reeds jaren in de maag met het niet doortrekken van de oostelijke ontsluiting van de stad tussen de uitrit 25 in Petit-Enghien of Lettelingen op de E429 La Hennuyère en het reeds jarenlang aangelegd doch blijkbaar zieltogend rond punt op de Assesteenweg nabij het station en praktisch op de grens met Kokejane. Jarenlang bestookten buurtbewoners, weggebruikers , handelaars en KMO’s het bestuur om de haverklap met prangende vragen rond het uitblijven van de beloofde finaliseringswerken. Daar blijkt nu toch op termijn een einde aan te zullen komen.

Burgemeester Florine Pary Mille is uiteraard opgetogen met de blijde boodschap. “Het afwerken van de oostelijke omleidingsweg maakt dat het door de bevolking lang verwacht stedelijk mobiliteitsplan nu ook zal kunnen tot uitvoering gebracht worden. Bovendien heb ik bij de minister ook aangedrongen op de spoedige aanpassing van het gevaarlijk uitrittencomplex nr 25”.

In Herne ziet men de openstelling van een gedeelte van de Edingse ring eerder met lede ogen aan. De nieuwe en vlotte link vanuit La Hennuyère naar Ternat via de Assesteenweg (N285), naar Ninove via de Edingsesteenweg (N255) en naar Geraardsbergen via de Geraardsbergsesteenweg (N495) zal de verkeersdruk op Herne en op Kokejane en Herfelingen in het bijzonder significatief doen toenemen. Zeker als alternatief over lange afstand bij ernstige problemen op het zuidelijk gedeelte van de Brusselse Ring of op de E40 tussen Brussel en Aalst zal het doorgaand verkeer maar al te graag gretig gebruik maken van de nieuwe wisselwegen.

Burgemeester Kris Poelaert heeft reeds eerder de bui zien hangen. Zo heeft hij reeds herhaalde keren bij de bevoegde instanties aangedrongen op de spoedige herinrichting van de doortocht van de Assesteenweg in Kokejane. Volgens de huidige plannen zouden deze werken er nu reeds aankomen in 2013, een jaar vroeger dan oorspronkelijk gepland en dit juist met het oog op het opvangen van de te verwachten verkeersdrukte. Die herinrichting moet de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de dorpskom van Kokejane beter kunnen afdwingen en waarborgen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief