HERNE - Opvoedpicknick in het Domincanessenklooster

C21

HERNE - Opvoedpicknick in het Domincanessenklooster

Img_2590
De werkgroep Vorming van het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland is een samenwerking tussen de gemeenten en OCMW’s van Bever, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen, het Huis van het Kind, de Landelijke Thuiszorg, het Preventieteam Jongerenwelzijn, Preventiewerking Drugs en Alcohol Pajottenland, Opvoedingsondersteuning CAW Delta, JAC Delta en de volkshogeschool Arch’educ - Foto's © Deschuyffeleer
 
Img_2575
Cartoontekenen met Lars Lambrecht - © Deschuyffeleer
Img_2576
Hier in actie Manon, Hannah en Ine (CAW Delta)- © Deschuyffeleer
Img_2568
Vilten met Nele D’Herde - © Deschuyffeleer
 
Img_2578
Pimp je kleren met Emetie Kelsey en Sofie Van Nuffel - © Deschuyffeleer
Img_2579
Wouter Krznaric en zijn team van Arch'educ - © Deschuyffeleer
Img_2581
Cubcakes maken - © Deschuyffeleer
 
Img_2588
Ook aan de schminkafel was het aanschuiven voor leute en plezier © Deschuyffeleer
Img_2583
Aardbeien van Victor Heremans en lekkere honing van Frans Vandenbosch
 

De ‘Opvoedpicknick’ in een organisatie van het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland in het Dominicanessenklooster was goed voor 190 enthousiaste deelnemers. In het aangenaam kader mochten (groot)ouders en (klein)kinderen er proeven van een reeks workshops en leuke randanimatie. Zo werd de Opvoedingspicknick dan ook een leerrijke en plezierige namiddag voor jong en oud.

De picknick begon met een lekker en gezond middagmaal. In het ruim aanbod aan workshops kwamen naderhand onder meer babymassage, het maken van cupcakes, het creatief omgaan met vilt, het pimpen van kleren en cartoontekenen aan bod. Op de infostands stonden vertegenwoordigers van de ondersteunende verenigingen paraat met tekst, tips en informatie over alles wat van ver of van nabij te maken heeft met opvoeden.  

Ook dit jaar pakt de werkgroep Vorming van het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland uit met een reeks welgekomen informatiesessies over actuele opvoedingsthema’s. Deze opvoedingscarrousel telt overigens acht sessies met als toppers de opvoedingspicknick in het Dominicanessenklooster in Herne  en de ‘Opvoedingsbrunch’ van komende woensdag 23 mei in De Cam in Gooik met VTM-Supernanny Wendy Bosmans.
De werkgroep Vorming van het Overleg Opvoedingsondersteuning Pajottenland is een samenwerking tussen de gemeenten en OCMW’s van Bever, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen, het Huis van het Kind, de Landelijke Thuiszorg, het Preventieteam Jongerenwelzijn, Preventiewerking Drugs en Alcohol Pajottenland, Opvoedingsondersteuning CAW Delta, JAC Delta en de volkshogeschool Arch’educ.

Naast de bijzondere activiteit van volgende woensdag komen later ook nog aan bod ‘Opvoeden van drukke kinderen’ (27/9 Bellingen), ‘Help! Mijn kind heeft gescheiden ouders (23/10 Herfelingen), ‘In balans als ouder’ ( 13/11 Lennik) en ‘EHBO bij jonge kinderen en gezinnen’ (13/12 Bever).
Meer info op  www.archeduc.be.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief