Open Monumentendag 2012 ook in HERNE en BEVER

C21

Open Monumentendag 2012 ook in HERNE en BEVER

Om-daqg_in_herne_en_bever_2012

Open Monumenten komt er weer aan op zondag 9 september. Dit jaar staat het evenement in het teken van ‘Muziek, Woord en Beeld’. Ook Bever en Herne nemen opnieuw deel aan de grootse culturele happening.

In het Makrallendorp Bever halen toneelspelers en muzikanten in de Parochiezaal aan Poreel herinneringen op aan de vele toneel- en muziekverenigingen die de gemeente eertijds rijk was. De parochiezaal werd in 1956 verbouwd maar zowel het oorspronkelijk interieur als het podium en balkon bleven bewaard. De drie uren durende vertelling start om 14u. Vooraf reserveren is noodzakelijk via werner.godfroid@skynet.be of 0475/36 22 18.
 
In het centrum van Herne stelt de St-Petrus en Pauluskerk dan weer haar deuren open vanaf 14u. Aanleiding is het nakende einde van de restauratie van de kerk en haar orgel. Op Open Monumentendag wordt er zo al een tipje van de sluier opgelicht in afwachting van de officiële inhuldiging. Samen met de lokale harmonie worden de bezoekers er vergast op een doorlopend sprankelend orgelconcert met een mix van kerkmuziek, klassiek, jazz, folk, pop en tango.     
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 aug 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief