EDINGEN – Opendeur bij de brandweer

C21

EDINGEN – Opendeur bij de brandweer

Brandweer_edingen_opendeur_2012__2_
Het gewestelijk brandweerkorps van Edingen gooide zijn poorten aan de St-Jozefvest open voor zijn jaarlijkse opendeurdag - Foto's © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__5_
Opendeur Brandweer Edingen - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__6_
Brandweer Edingen opendeurt - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__9_
Commandant Didier Leriche en burgemeester Florine Pary-Mille - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__12_
Brandweer Edingen opendeurt - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__13_
Brandweer Edingen opendeurt - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__17_
Brandweer Edingen opendeurt - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__15_
Onderluitenant Jean-Luc Devos (pas met pensioen) - © Deschuyffeleer
 
Brandweer_edingen_opendeur_2012__26_
Brandweerman Johnny Dannau en eerste-sergeant Dominique D'hooghe - © Deschuyffeleer
 

Het gewestelijk brandweerkorps van Edingen gooide zijn poorten aan de St-Christoffelvest open voor zijn jaarlijkse opendeurdag. Zo wil het korps onder de leiding van commandant Didier Leriche de lokale autoriteiten en de bevolking nauwer laten kennismaken met hun brandweer. De bezoekers kregen ook praktische preventietips mee voor het geval zij geconfronteerd worden met brand en ander onheil.

Het korps telt heden ten dage 56 personeelsleden waaronder drie dames. Samen met het stadsbestuur met burgemeester Florine Pary-Mille op kop worden flink wat inspanningen geleverd om het korps zowel professioneel als kwantitatief als logistiek op peil te houden. Zo werd een beroepsverpleegster aangeworven en zijn bevorderingsdossiers voor korporaals, sergeanten en adjudanten lopende. Ook komen er ook drie nieuwe officieren. “Het uitbreiden van de staf moet ons toelaten onze dienstorganisatie en de efficiëntie van onze tussenkomsten te verbeteren en dit ten bate van de bevolking”, gaf de commandant de talrijke genodigden op de openingsplechtigheid graag mee.
 
Ondanks de komst van 12 nieuwe rekruten vertoont het personeelsbestand een licht dalende trend door opruststellingen en spontane afvloeiingen. Het aantal interventies blijft daarentegen dan weer aanhoudend toenemen. Daarom wordt begin toekomend jaar alleszins een nieuwe recruteringscampagne opgezet. Ook het succesrijk project met de brandweercadetten moet op termijn mede toelaten dat het korps kan blijven rekenen op een voldoend groot personeelsbestand.
 
Net zoals de commandant had ook burgemeester Florine Pary-Mille veel woorden van lof niet alleen voor de beschikbaarheid, de inzet en de dienstverlening van de brandweermensen maar ook voor het begrip in hun familiale kring voor hun geregelde gedwongen uithuizigheid.      
 
De brandweer van Edingen kijkt ook uit naar de gevolgen van de brandweerhervorming. Samen met 9 andere korpsen komt Edingen terecht in de zone Hainaut Centre. Commandant Didier Leriche stelde zijn personeel evenwel gerust: “De brandweerpost in Edingen blijft. Wij verlenen dan ook onze volle medewerking aan de hervorming”. Hij zegde zijn medewerkers ook toe hen correct geïnformeerd te houden over de lopende besprekingen.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief