HERNE – Schenk ook Oegandese kinderen een heus St-Niklaasfeest

C21

HERNE – Schenk ook Oegandese kinderen een heus St-Niklaasfeest

Liesbeth_vandormael_foodstep_oeganda
© Deschuyffeleer
 

Recent geraakte Liesbeth Vandormael in de ban van een reportage op Canvas over de kindergevangenis in het Oegandese Kampala. Sociaal bewogen zoals steeds lieten de huiveringwekkende, trieste en beklijvende beelden haar niet meer los. Een contact met het Vlaams koppel, Nathalie en Werner, dat er zich met de organisatie Foodstep het lot van die opgesloten kinderen aantrekt, lag dan ook zo voor de hand. Actie mocht en kon niet langer uitblijven zeker nu met het St-Niklaasfeest op komst.

“Van Nathalie kreeg ik een nieuwsbrief met daarin ook een brief aan de grote kindervriend St-Niklaas als de mama van wel 500 kinderen die er achter tralies zitten opgesloten, niets misdaan hebben, haast geen eten hebben en waarvan de meesten zelfs niet eens een t-shirtje dragen”, steekt een bezorgde Liesbeth Vandormael van wal.
 
“Nathalie wil nu voor die kinderen een groots St-Niklaasfeest houden in de kindergevangenis met daarbij voor elk kind een pakketje koeken, blijkbaar erg gegeerd door de kinderen, een sinaasappel en een potlood. Zo’n pakketje kost in wezen slechts 1 euro. Ik kon moeilijk bij de pakken blijven zitten en wil nu een solidariteitsactie op het getouw zetten om het bedrag van 500 euro bij elkaar te harken om er zeker van te zijn dat dan elk kinderschoentje met een pakket kan gevuld worden”, vervolgt de initiatiefneemster haar gedreven betoog.
 
Liesbeth doet dan ook een oproep tot alle sociaal bewogen mensen die nu haar actie mede willen ondersteunen door het storten van minstens één eurootje, meer mag uiteraard ook, op de pas geopende ‘Sinterklaasenzwartepiet’-rekeningnummer BE70 9730 7654 1825 met vermelding ‘Sinterklaasactie Foodstep’. Liesbeth stort dan het ingezamelde totaalbedrag tijdig door aan Nathalie zodat die kinderen nu ook eens echt zouden kunnen genieten van een heus St-Niklaasfeest.
 
Wie meer wil weten over de actie en over het werk van de organisatie Foodstep kan steeds meer info bekomen bij Liesbeth   liesbethvandormael@hotmail.com.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 nov 2012
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief