HERNE / PEPINGEN – Verdienstelijke donoren gehuldigd

C21

HERNE / PEPINGEN – Verdienstelijke donoren gehuldigd

Img_0345
Frank Legasse werd gehuldigd voor 100 donaties en de nieuwbakken Pepingse burgemeester Eddy Timmermans evenals Dirk Van Cutsem voor 75 afnames. En ook André Van Der Mijnsbrugge, Renildis Thienpondt, Gerda Wayteck, Danny Ots, Monique Tahon en Miranda Timmermans zijn inmiddels reeds aan 50 beurten toe. Ook de donoren met 25 en 10 werden overigens in de hulde betrokken - Foto's © Deschuyffeleer
 
Img_0346
Het bestuur van de de Vrijwillige Bloedgevers van de afdeling Herfelingen-Heikruis van het Rode Kruis - © Deschuyffeleer
 
Img_0347
Voorzitter Emile Timmermans en broer, de nieuwbakken Pepingse burgemeester Eddy Timmermans - © Deschuyffeleer
 
Img_0350
© Deschuyffeleer
 

Tijdens het jaarlijks feestbanket in het Bavocentrum in Herfelingen huldigden de bloedgevers van de afdeling Herfelingen-Heikruis van het Rode Kruis haar bijzonder verdienstelijke donoren. Ook was er een welgemeend dank-u-wel vanwege voorzitter Emile Timmermans voor alle overige bloedgevers, medewerkers en sympathisanten voor hun niet aflatende bijdrage aan de werking van de afdeling tijdens het afgelopen jaar.

Toch is alles niet koek en ei in het wereldje van de bloedgevers. Voorzitter Emile Timmermans neemt dan ook geen blad voor de mond. “Vooral de samenwerking met de diensten van het bloedtransfusiecentrum in Leuven loopt niet gestroomlijnd zeker niet naar de kleine landelijke afdelingen in het Pajottenland toe”. Een enigszins verontwaardigde voorzitter legt uit: “Er is een manifest gebrek aan luisterbereidheid, er worden te hoge eisen gesteld, de stiptheid laat te wensen over en er wordt meer en meer gewerkt met personeel met te weinig ervaring”.
 
In de steek gelaten
Steeds volgens de voorzitter heeft het bloedtransfusiecentrum zo te weinig of geen oor naar de verbetervoorstellen van de kleinere lokale afdelingsverantwoordelijken. “Wij voelen ons enigszins in de steek gelaten. De vroegere persoonlijke contacten met de vaste medewerkers zijn teloorgegaan. Ook de informatiedoorstroming is echt zielig geworden. En om als voorzitter na de afname ook het gebruikelijk evaluatieverslag te kunnen aanvullen moet men steeds bij de pinken zijn”, verduidelijkt hij enigszins verontwaardigd. Desondanks blijven de de motivatie en de inzet van zijn afdelingsploeg bijzonder groot. De vanuit Leuven voorgehouden oplossing om uit te pakken met grotere afdelingen zien zij alvast niet zitten.
 
“Onze afdeling heeft ook steeds geweldige inspanningen geleverd om zoals gevraagd nieuwe donoren aan te trekken”, vervolgt Emile Timmermans. “Maar de meestal nieuwe jonge donoren laten het na enkele keren al afweten. Laattijdige aanwezigheid van het personeel van het bloedtransfusiecentrum, onervaren personeel voor de bloedafname en een onvoldoend aantal bedjes ontgoochelen hen binnen de kortste keren. Ook worden aan de vrijwillige bloedgevers alsmaar hogere eisen gesteld”.
 
Nieuwe donoren
Toch is de afdeling nog steeds goed voor een gemiddelde van goed 60 bloedgiften per afname. En ook naar de toekomst neemt het bestuur zich voor aanhoudende inspanningen te leveren om nieuwe donoren aan te trekken. Alvast al de aanwezigen op het banket kregen deze boodschap mee.
 
Frank Legasse werd gehuldigd voor 100 donaties en de nieuwbakken Pepingse burgemeester Eddy Timmermans evenals Dirk Van Cutsem voor 75 afnames. En ook André Van Der Mijnsbrugge, Renildis Thienpondt, Gerda Wayteck, Danny Ots, Monique Tahon en Miranda Timmermans zijn inmiddels reeds aan 50 beurten toe. Ook de donoren met 25 en 10 werden overigens in de hulde betrokken.
 
De komende bloedinzamelingen gaan telkenmale door in het Bavocentrum in Herfelingen op de vrijdagen 8 maart, 7 juni, 6 september en 6 december van 17u30 tot 20u30.
  
Nadat de afdeling reeds twee jaar op elkaar met een cursus EHBO heeft uitgepakt volgt er naar alle waarschijnlijkheid dit jaar ook nog een herhalingscursus. Meer info bij voorzitter Emile Timmermans via 02 396 23 02.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief