GOOIK / PAJOTTENLAND – Politie wil meer intergemeentelijke solidariteit

C21

GOOIK / PAJOTTENLAND – Politie wil meer intergemeentelijke solidariteit

Politie_nieuwjaar__2013___1_
Nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Politie_nieuwjaar__2013___8_
Michel Doomst als voorzitter van de politieraad - © Decshuyffeleer
 
Politie_nieuwjaar__2013___9_
Korpschef Marc Hellinckx - © Deschuyffeleer
 
Politie_nieuwjaar__2013___3_
Nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Politie_nieuwjaar__2013___2_
Nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Politie_nieuwjaar__2013___5_
Nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone Pajottenland - © Deschuyffeleer
 
Politie_nieuwjaar__2013___6_
Nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone Pajottenland © Deschuyffeleer
 
Politie_nieuwjaar__2013___7_
Nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone Pajottenland © Deschuyffeleer
 

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de politiezone Pajottenland pleitten zowel de Gooikse burgemeester Michel Doomst in zijn functie van voorzitter van de politieraad als korpschef Marc Hellinckx voor meer vooral financiële intergemeentelijke solidariteit bij het instandhouden van de politiezone. Zoniet dreigt de zone de nieuwe bestuurslegislatuur tot 2018 niet zonder kleerscheuren te halen.

Het is al enige tijd een publiek geheim dat het in het politiecollege niet boterde tussen de Lennikse Open Vld-burgemeester Irina Deknop en haar CD&V-collega’s van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne en Pepingen. Komt daar nu nog bij dat ook Pepingen met Eddy Timmermans een Open-Vld burgemeester opvoert en dat ook de N-VA in de politieraad intergemeentelijk een belangrijke fractie van 5 zitjes verkrijgt.
 
Keuzes maken
Volgens korpschef Marc Hellinckx bevinden de gemeenten zich dan ook op een splitsing van wegen. “Er is geen ontkomen aan en er zullen moeilijke keuzes dienen gemaakt te worden om te bepalen welke richting wij met de politiezone moeten inslaan. Het is de taak van de nieuwe besturen om vertrekkend vanuit de objectieve lokale veiligheidsdiagnostiek en binnen de aangegane bestuursakkoorden in een gemeentelijke beleidsnota het strategisch veiligheidsbeleid vast te leggen”, hield hij voor. “Het samenbrengen van de verwachtingen van elk gemeentebestuur en het opstellen van een voor de politiezone onontbeerlijke gedeelde gemeenschappelijke visie voor de politieregio zal dan ook beslissen over de verdere toekomst van de politiezone Pajottenland”.
 
Ook Michel Doomst als voorzitter van de politieraad zag graag meer intergemeentelijke solidariteit om zo alsnog de politiezone Pajottenland te kunnen blijven koesteren en een fusie met andere politiezones af te wentelen. Hij vroeg wel een bijzondere aandacht voor de inbraken in woning. “Het inzetten van buurtinformatienetwerken zoals thans voorliggend in Eizeringen en in de regio Bever, Herne en Galmaarden zou daarbij wel eens een nuttig instrument kunnen zijn”, was zijn boodschap.
 
Open vizier
De lokale politie Pajottenland treedt de bevolking ook dit jaar tegemoet met open vizier. Naast het aankondigen van de verkeersacties op haar website worden naar de toekomst toe ook alle resultaten van de verkeerstellingen en snelheidsmetingen evenals van de resultaten van de gevoerde acties gepubliceerd en consulteerbaar gemaakt voor de bevolking en de media.      
 
Voor het eerst sinds 10 jaar bereikte het aantal diefstallen in woningen een piek van boven de 200 feiten. Daarentegen daalde het aantal verkeersslachtoffers voor het derde jaar op rij tot 159 en dit ondanks een stijging met 50 verkeersongevallen ten opzichte van 2011. Naast een nauwere samenwerking met de burger voor de woninginbraken zegde korpschef Marc Hellinckx ook toe de bereikbaarheid en de zichtbaarheid voor de lokale gebiedsgebonden wijkpolitie te zullen verfijnen en op te drijven door een gepast uitgewerkt interventiebeleid, meer buitendiensten en aangepaste openingsuren van de politieposten.
 
Nog dit jaar worden ook wijkscans uitgevoerd, een wijkwerkingsplan opgesteld en een wijkbarometer gepubliceerd. Daarnaast wordt ook de aanwending van de politiecapaciteit voor de lokale evenementen onder de loep genomen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief