BEVER / HERNE – Provincie reikt sportsubsidies uit

C21

BEVER / HERNE – Provincie reikt sportsubsidies uit

Sportsubsidies_2013_provincie
Provincie reikt sportsubsidies uit - © Deschuyffeleer
 

Tijdens het 21ste sportgala van de provincie Vlaams-Brabant, andermaal in het Leuvense, werden niet alleen de sportprijzen uitgereikt. Ook mochten de sportieve gemeenten aanschuiven voor het in ontvangst nemen van een cheque voor hun sportpromotionele werking. Zo kreeg Bever een subsidie toegeschoven van 926 euro. Herne dan weer diende genoegen te nemen met 768 euro.

“Het bedrag van de subsidies is afhankelijk van de mate waarin de gemeenten hun inwoners sensibiliseren om aan sport te doen”, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport en gezondheid. De hoogste bedragen waren weggelegd voor Merchtem (2.440), Scherpenheuvel-Zichem (2.430) en Pepingen (2.420). In het Pajottenland scoren ook nog Dilbeek (2.095) en (Galmaarden (2.050) vrij hoog.
 
De beschikbare subsidies worden toegekend op basis van een reglement. Deelname aan de actie ‘Fit in 12 weken’ met een test, bewegingsadvies en een hertest levert meteen een forfaitair bedrag van 750 euro, vermeerderd met 10 euro per deelnemer aan de test en de hertest. Daarnaast vallen er ook nog punten te sprokkelen rond werkingssubsidies zoals het opzetten van start-to-sportprojecten, het uitpakken met acties voor bijzondere doelgroepen en het organiseren van initiatiecursussen.
 
Ingewijden hebben wel vragen bij het reglement. Zo weegt de kostprijs van bepaalde initiatieven duidelijk niet op tegen de provinciale tegemoetkoming. Ook wordt het eigenlijk aanhoudend promoten van sport in het algemeen niet in aanmerking genomen, net zoals trouwens de uitbouw van gemeentelijke sportinfrastructuur.
 
De Pajotse gemeenten kijken overigens nu al uit naar het sportgala van toekomend jaar. Misschien lukt het dan wel eens de gala-avond naar het Pajottenland, overigens toch ook nog altijd behorend tot de provincie Vlaams-Brabant, te lokken. En dan maar afwachten wie dan vanuit het Leuvense die verre trip over de Brusselse Ring waagt.  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief