HERNE / LENNIK / HALLE – De Silos fietsen toekomend jaar naar Venetië

C21

HERNE / LENNIK / HALLE – De Silos fietsen toekomend jaar naar Venetië

De_silos_naar_veneti__
HERNE / LENNIK / HALLE – De Silos fietsen toekomend jaar naar Venetië - © Deschuyffeleer
 

De kogel is door de kerk en het staat nu al vast. Toekomend jaar fietsen de Silos vanuit de thuisbasis Lennik naar Venetië in 9 ritten doorheen 5 landen. De fietsende vriendenclub met het Heilig Hart & College in Halle als kernlink is daarmee zeker niet aan zijn proefstuk. De club rond leerkrachten en medewerkers van het College organiseert nu immers al sinds 1997 in principe om de twee jaar tijdens het zomerverlof een uitdagende en uitermate sportieve fietstocht.

Heilig Hart & College Halle
Nadat vorig jaar de eindbestemming nog het Franse Carcassonne was, kiest de vriendenkring deze keer voor hun gebruikelijke twee weken durende trip het Italiaanse Trevisio in de buurt van Venetië als doelwit. “De vriendenkring is nog ontstaan in het voormalig Onze-Lieve-Vrouwecollege in 1991”, zegt Chris Verdoodt, één van de drijvende krachten achter het opzet. “Vanuit de organisatie van een fietstocht naar Compostela besloten enkele fervente fietsers in 1997 evenwel ook in groep naar Santo Domingo de Silos te rijden. En meteen kreeg onze vriendenkring de toepasselijke benaming de Silos”.
 
Eerder maakten de Silos ook al hun opwachting onder meer op de Mont Ventoux en in Salamanca, Covadonga en Arconate, de Italiaanse gemeente die verbroederd is met Lennik. De groep bestaat uit 16 fietsers en 4 begeleiders in 2 volgwagens. Deze keer is Herne met de fietsers Jean-Marie Dierckx, Patrick Faut, Erwin Lenaerts, Marcel Monseu, Patrick Neuckermans en Chris Verdoodt uitermate sterk vertegenwoordigd in het pelotonnetje. En ook Lucette Devriese neemt als begeleidster deel aan de tocht.
 
Halle, de geboortestek van de vriendenkring, levert deze keer met Bart Belsack, Eric Heremans, Gunter Lories en Johan Merckx 4 deelnemers. Verder komen de overige fietsers uit de meest verscheiden hoeken van Vlaanderen, gaande van Roeselaere over Meldert tot Londerzeel. De ouderdomsdeken onder de fietsers is de 70-jarige Pol Spinnoy uit Itterbeek, die er inmiddels al 6 edities heeft opzitten. En ook Felix De Turck, initiatiefnemer van het eerste uur en de enige deelnemer die ook alle edities als begeleider heeft omkaderd is terug van de partij. “Toch blijft de link tussen ons allen steeds het Hals College”, benadrukt Chris Verdoodt maar al te graag.
 
Het eerste gedeelte brengt de groep in 5 etappes doorheen de Belgische en Franse Ardennen, de Vogezen en het Zwarte Woud naar de Bodensee aan de Duits-Oostenrijkse grens. Daar is dan in Bregenz een rustdag voorzien. Verder loopt het traject in 4 ritten via Vorarlberg en Tirol naar de Dolomieten om te eindigen in Trevisio vlakbij Venetië.
 
Eetfestijn
Het ganse opzet wordt financieel mee gedragen door het eetfestijn van de vriendenclub tijdens het weekend van 22 op 23 februari in de refter van het Heilig Hart & College aan het Vondel in Halle. Uiteraard is iedereen op dit eetfestijn bijzonder welkom.
 
Meer info via cyclingsilos97@gmail.com of facebookpagina Silos97 Cycling team.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief