LENNIK - De coöperatieve ‘Lekkers uit het Pajottenland’ in de startblokken

C21

LENNIK - De coöperatieve ‘Lekkers uit het Pajottenland’ in de startblokken

Lekkers_uit_het_pajottenland1_luc_bohez
De coöperatieve ‘Lekkers uit het Pajottenland’ in de startblokken - Jos Huwaert - Foto's © Luc Bohez
 
Lokkers_uit_het_pajottenland_luc_bohez__7_
Officiële overhandiging van de aandeelhouderscertificaten van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ‘Lekkers uit het Pajottenland’ - Foto © Luc Bohez
 
Lokkers_uit_het_pajottenland_luc_bohez__2_
Officiële overhandiging van de aandeelhouderscertificaten van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ‘Lekkers uit het Pajottenland’ - Foto Luc Bohez
 
Lokkers_uit_het_pajottenland_luc_bohez__4_
.... in aanwezigheid van Piet Vanthemsche - Foto © Luc Bohez
 
Lokkers_uit_het_pajottenland_luc_bohez__5_
in de schijnwerpers Pajottenland+, de burgemeesters Michel Doomst en Kris Poelaert, Rudi Basteleus (Sint-Pieters-Leeuw), Beverse kaasmakerij (Bever), Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek), Duizendblad (Ternat), Fruitburght (Bever), Hof ter Vrijlegem (Asse), De Lingeren (Gooik) en het Waterhof (Gaasbeek) en een delegatie van de aandeelhouders - Foto © Luc Bohez
 
Lokkers_uit_het_pajottenland_luc_bohez__6_
De coöperatieve ‘Lekkers uit het Pajottenland’ in de startblokken - Foto © Luc Bohez
 

In het Waterhof van de familie De Troch in Gaasbeek was het verzamelen geblazen voor de officiële overhandiging van de aandeelhouderscertificaten van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid ‘Lekkers uit het Pajottenland’ en de voorstelling van de coöperanten, zeg maar de acht stichtende Pajotse hoeve- en streekproducenten. Een stemmig gebeuren dat gepaard ging met een feestelijke startreceptie met in de schijnwerpers Rudi Basteleus (Sint-Pieters-Leeuw), Beverse kaasmakerij (Bever), Brouwerij Lindemans (Vlezenbeek), Duizendblad (Ternat), Fruitburght (Bever), Hof ter Vrijlegem (Asse), De Lingeren (Gooik) en het Waterhof (Gaasbeek).

Bijzonder ludiek en op zijn Pajots wist Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland+, de meest markante momenten uit het ontstaan van de nieuwe coöperatieve, dat feitelijk teruggaat naar 2003, aan te halen. En mede in naam van alle medewerkers aan het project mocht hij de producenten van  het streekmerk ‘Lekkers uit het Pajottenland’ ook een allerbeste vaart toewensen.
‘Lekkers uit het Pajottenland’ staat niet alleen borg voor louter voedsel en drank. Het is bovenop een label dat staat voor kwaliteit, ambacht, unieke smaken en texturen. Daarnaast duidt het ook nog op een formule  die naar meer genieten, optimaal beleven en gezond leven leidt. Bovenaan het concept van de coöperatieve prijkt ook dat de verbruiker het gezicht van het kleine familiebedrijf kan plakken op datgene wat hij koopt, hiervoor een eerlijke prijs betaalt en er ook kan van uitgaan dat begrippen als duurzaamheid, korteketendistributie en dagvers geen holle woorden zijn. Niet voor niets krijgt Lekkers uit het Pajottenland overigens nog het toemaatje mee van ‘producten met een hart voor de streek’. In het aanbod van de coöperatieve zitten onder meer dranken (sappen, bieren), groenten, fruit en kruiden, olie en sauzen, vlees (varken, rund, geit, schaap), zoet, zachte zuivel en kaas.
De streekproducten van ‘Lekkers uit het Pajottenland’ kunnen nu ook via de spiksplinternieuwe webwinkel  http://winkel.lekkersuithetpajottenland.be/ besteld worden om dan binnen de kortste keren via één van de twaalf afhaalpunten te worden opgehaald. Deze afhaalpunten zijn tot dusver Klavertje Vier (Zuun), Proxy Delhaize (Buizingen), Streekproductencentrum (Halle), Spar Jo-An (Pepingen), De Fruitmolen (Sint-Martens-Bodegem), Food@home (Groot-Bijgaarden), Het Waterhof (Gaasbeek), Prima ’t Parelken (Oetingen), Prima Schoukens (Gooik), Algemene Voeding Vimar-Aeyels (Borchtlombeek) en Torenhof (Brussegem). Bij een eerste bestelling ontvangt de nieuwe klant alvast een stevige boodschappentas.
De verkooppunten en horecazaken waar ‘Lekkers van het Pajottenland’-producten daarenboven nu al kunnen gekocht en geproefd worden zijn B&B Wisteria (Herne), B&B Hof ter Vrijlegem (Asse), Delhaize (Galmaarden en Gooik), Matan (Bever), Superette Jo-An (Pepingen) en het Waterhof (Gaasbeek).
Het bedrijfsconcept Lekkers uit het Pajottenland  schept onmiskenbaar groeikansen voor de regionale economie. Ook zijn de stichtende leden nog op zoek naar collega’s hoeve- en streekproducenten met kwaliteitsproducten om hun groep te versterken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2013
Godelieve Deschuyffeleer
Luc Bohez
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief