BEVER / HERNE – Probusclub bezoekt Pajotse parels

C21

BEVER / HERNE – Probusclub bezoekt Pajotse parels

Dsc03377
Ervaren gids Urbain Deblander nam het gezelschap op sleeptouw in de St-Pieterskerk - Foto's © Deschuyffeleer
 
Dsc03371
Probus Pajottenland-Heyde met marc Bosmans als voorzitter - © Deschuyffeleer
 
1
Kunstschatten in de St-Pieterskerk - © Deschuyffeleer
 
Dsc03390
Een bezoek met proeverij aan de Beverse Kaashoeve - © Deschuyffeleer
 
Dsc03402
Willy De Ville maakt de bezoekers wegwijs in het concept en de visie van dit toch wel innovatief gericht landbouwbedrijf - © Deschuyffeleer
 
Dsc03406
De Beverse Kaashoeve - © Deschuyffeleer
 
Dsc03411
Kazenproeverij met bijhorend blond of zwart schuimend bier - © Deschuyffeleer
 

Op hun maandelijkse bijeenkomst speelde Probusclub Pajottenland-Heyde met een bezoek aan twee echte Pajotse parels en onder het motto ‘Rijkdom van het Pajottenland’ deze keer op eigen terrein. Zowel de St-Pieterkerk in Sint-Pieters-Kapelle als de Kaashoeve in Bever waren bij de meesten toch nog verrassende ontdekkingen. En ook culinair werd het voor de leden en hun genodigden met een pittige middaglunch in restaurant Jobim in Bever een hoogdag.

Ervaren gids Urbain Deblander nam het gezelschap in de St-Pieterskerk op sleeptouw doorheen haar geschiedenis en de talrijke bezienswaardigheden met als uitschieters de befaamde kruisweg van de Brusselse kunstenaar Constantijn Meunier en het orgel. En ook de oude sacristie mag best gezien worden. Velen hadden wel geen weet van het vooral eerder typisch gebruik in deze zuid-westelijke uithoek van het Pajottenland om de graven op de kerkhoven te versieren met afgesloten ronde metalen of plastieken bloemenhouders.
 
Op enkele jaren tijd heeft restaurant Jobim, pal in het centrum van Bever, zich een uitstekende reputatie weten op te bouwen. Het wordt uitgebaat door het Belgisch-Braziliaans koppel Geert en Tereza. De exotische naam van de zaak verwijst overigens naar een bekende Braziliaanse componist. Het interieur van het restaurant ademt rust en klasse uit. De tafels zijn ruim uitgezet. “Wij willen ons restaurant immers gezellig en intiem houden met kwaliteit en perfectie als leidraad. Wij beperken ons dan ook waar wij goed in zijn”, zegt Tereza.
 
Een bezoek met proeverij aan de Beverse Kaashoeve is de ideale afsluiter voor een aangename dagtrip in deze uithoek van het Pajottenland. Schalks doch met kennis van zaken en echt onderhoudend maakt Willy De Ville de bezoekers wegwijs in het concept en de visie van dit toch wel innovatief gericht landbouwbedrijf, terwijl zijn echtgenote Aimée alles in gereedheid brengt voor de verrassende kazenproeverij met bijhorend blond of zwart schuimend bier. Het is dan ook geen wonder dat bij het einde de bezoekers aan de toog aanschuiven om toch maar één of andere kaas mee naar huis te kunnen nemen.
 
Na afloop van de bijeenkomst waren alle deelnemers best tevreden. “Een bezoek aan deze echte Pajotse parels in deze jammer genoeg nog weinig bekende streek is echt een ontluisterende verademing”, luidde het bij één van de genodigden Lou Declerck en Marie-Laure Neirinck uit Merchtem.
 
Toekomende maand trekken de Probussers met de autocar richting Kust met bezoeken aan het Permeke-museum en de laurier- en buxuskwekerij het Lauretum in jabbeke, een nat proevertje in het volkscafee  De Tijger, een middaglunch in de Stuart en een kleine wandeling in Oostende.
 
Meer info over Probus Pajottenland-Heyde op www.probus-ph.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mrt 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief