HERNE/ BEVER – Eerste schooldag

C21 Css

HERNE/ BEVER – Eerste schooldag

Dsc02263
 
Dsc02267
 
Dsc02248
 
Dsc02251
 
Dsc02254
 
Dsc02257
 
Dsc02258
 
Dsc02260
 

Zowel voor de ouders als voor de kinderen is de eerste schooldag een grote en spannende belevenis. Een vleugje angst, een ietwat zenuwen en allicht ook wat ingehouden emotie zijn de smaakmakers van die ieder jaar terugkerende 1 september.

In Herne en in Bever was dat ook niet anders.
 
Herne is drie kleuter- en lager onderwijsinstellingen rijk. De gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen, de vrije basisschool De Bloesem en de basisschool van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei in Herne. De schoolgaande jeugd in Bever is aangewezen op de gemeentelijke gesubsidieerde basisschool Ak’Cent.
 
Editiepajot ging een kijkje nemen in één van de vestigingen van iedere instelling.
 
Gemeentelijke basisschool De Regenboog in Herfelingen
(Foto 7 en 8)
 De eerste schooldag in de gemeentelijke basisschool De Regenboog werd gekruid met de splitsing van de eerste graadsklas in een eerste en een tweede leerjaar. Het is de eerste keer dat de school tot zo’n splitsing kan overgaan. Het eerste leerjaar met juffrouw Katrien telt 24 leerlingen. Juffrouw Cindy krijgt de hoede over 19 tweedejaars.
De Regenboog met Reni Thienpondt aan het hoofd telt bij de aanvang van het nieuwe schooljaar overigens 120 leerlingen verdeeld over 7 klassen.
 
Gesubsidieerde vrije basisschool De Bloesem in Herne
(Foto 1 en 2)
De vrije basisschool De Bloesem heeft in Herne een vestiging in de Kapellestraat en één in de Stationsstraat Een derde vestiging is gelegen in de Driekapellenstraat in Sint-Pieters-Kapelle. 
Onder massale belangstelling vanwege de ouders werd het nieuwe schooljaar ingezongen, waarbij directie, leerkrachten en leerlingen het beste van zichzelf gaven.
De Bloesem zag directeur Geert Van Damme het traditioneel openingslint doorknippen. De school mag 275 leerlingen verwelkomen verdeeld over 12 klassen waaronder 2 deeltijds ontdubbeld.
 
Basisschool van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei in Herne
(Foto 3 en 4)
In de vestiging Kokejane van de basisschool van het gemeenschapsonderwijs De Markevallei was het de eerste werkdag als onderwijzeres voor de 22-jarige Saskia De Keyser uit Herne. Zij mag zich na een succesrijke stage in de school vorig jaar onmiddellijk ontfermen over 19 leerlingen van het vierde leerjaar. Zij was dan ook één en al enthousiasme om aan haar loopbaan als lerares te beginnen.
Directrice Anouk Vuerings zag voor de vestigingen in Kokejane en in de Grotestraat in totaal 360 leerlingen aantreden verdeeld over 19 klassen.
 
Gemeentelijke gesubsidieerde basisschool Ak’Cent in Bever
(Foto 5 en 6)
Voor de kleuterafdeling van Akrenbos kwamen 48 ukjes opdagen. Zij bevolken er één instapklas en twee kleuterklassen. Juffen Els, Peggy, Elke, Maaike, Nelly en Marijke staan er in voor de leiding. Opmerkelijk hierbij is wel dat juf Nelly de moeder is van juf Marijke.
Net zoals vorig jaar wordt de pendeldienst met een bus tussen de vestigingen in het centrum en op Akrenbos aangehouden. Dit blijkt aangewezen om de ouders met meerdere schoolgaande kinderen in Bever slechts op één locatie hun kroost te moeten afzetten en ophalen.
Ak’Cent met directeur Guy Deneyer noteerde over de drie vestigingen 390 inschrijvingen waarvan 146 kleuters. De school telt 19 klassen.  
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2022

archief