Halse Carnavalbus bijzonder in trek in HERNE, helemaal niet in BEVER

C21

Halse Carnavalbus bijzonder in trek in HERNE, helemaal niet in BEVER

Carnavalbus_pajottenland_affiche_2015_def__2_
Halse Carnavalbus bijzonder in trek in HERNE, helemaal niet in BEVER - © Deschuyffeleer
 

De gratis carnavalbus vanuit Halle naar de zes gemeenten van de politiezone Pajottenland vervoerde tijdens de carnavalsnacht van zaterdag op zondag in totaal 280 reizigers. Dat is meteen het dubbele van het jaar voordien. Herne tekende voor 42 passagiers. Opmerkelijk is wel dat in Bever, nochtans de verst afgelegen gemeente van het carnavalgebeuren, niemand gebruik maakte van het aanbod.

Koploper van de zes gemeenten blijkt Gooik te zijn. Zoals blijkt uit tellingen van de buschauffeurs maakten 113 jongeren uit die gemeente gebruik van de bus. Voor Lennik waren dat er 59, voor Pepingen 42 en voor Galmaarden 14. De bus deed vanuit Halle twee keer het Pajottenland aan, eerst  om 3u en vervolgens om 5u. Telkens meldden een 140-tal jongeren zich aan.
De preventie-actie werd opgezet door de intergemeentelijke preventiedienst Drugs en Alcohol van het Pajottenland in samenwerking met De Lijn, de politie, de lokale besturen en de jeugdregio. “De actie werd georganiseerd om rijden onder invloed te voorkomen”, zegt gangmaker Bianca Van Reephingen. “Nieuw dit jaar was dat nu ook Heikruis bediend werd en dat De Lijn een gelede bus inzette om de carnavalvierders niet alleen veilig maar ook comfortabel thuis te brengen”.
Als flankerende maatregel voerde de politie Pajottenland dezelfde nacht een grote alcoholactie uit op de invalswegen vanuit Halle. Hierbij bliezen 80 bestuurders safe, 3 alarm en 3 positief. Van deze laatsten werd bij 2 het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.        
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 mrt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief