REGIO – Pajottenland Plus zoekt nieuwe leden en vernieuwt gedeeltelijk bestuur

C21

REGIO – Pajottenland Plus zoekt nieuwe leden en vernieuwt gedeeltelijk bestuur

Naamloos
REGIO – Pajottenland Plus zoekt nieuwe leden en vernieuwt gedeeltelijk bestuur - © Deschuyffeleer
 

Ter voorbereiding van zijn algemene vergadering op woensdag 9 december kijkt Pajottenland Plus uit naar nieuwe leden uit de middenveldorganisaties. Nog tijdens dezelfde vergadering worden uit die organisaties ook de driejaarlijkse mandaten voor bestuurders gekozen of herkozen.

Bij de plattelandswerking van Pajottenland Plus zijn de gemeentebesturen en de OCMW’s van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal betrokken, net als de provincie Vlaams-Brabant. Meer dan de helft van de leden van de algemene vergadering, maar ook van de  bestuursleden in de Plaatselijke Groep, zijn evenwel afgevaardigden van middenveldorganisaties. Die komen dan uit de sectoren ecologie, economie, plattelandsondernemers en landbouw evenals uit de sociale en de culturele sector.
Dit jaar dienen de bestuurders uit de middenveldsectoren verkozen of herkozen en dit voor een periode van drie jaar. De afgevaardigden van de openbare besturen dan weer worden om de zes jaar aangeduid bij het begin van de nieuwe legislatuur.
Per middenveldsector zijn er twee afgevaardigden. Verenigingen die al lid zijn en die deel willen uitmaken van het bestuur van  Pajottenland Plus, kunnen hun kandidatuur stellen. Verenigingen die nog geen lid zijn en willen toetreden tot de plattelandswerking in het Pajottenland kunnen zich nu ook kandidaat stellen. Bij hun aanvraag tot lidmaatschap kunnen zij dan ook hun kandidatuur voor het bestuur indienen. De kandidaturen moeten Pajottenland Plus wel bereiken ten laatste op 30 november 2015.  
Bij de kandidatuurstelling voor het bestuur dient zowel een effectieve als een plaatsvervangende afgevaardigde naar voor geschoven te worden.
Voor meer info over toetreding en/of kandidatuurstelling voor het bestuur kan contact opgenomen worden met Jos Huwaert, de coördinator van Pajottenland Plus, in het Provinciaal Proefcentrum in de Molenstraat 26 te 1760 Roosdaal via 054/50.02.45 of jos.huwaert@pajottenland.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 26 nov 2021

archief