HERNE – Dames FC Herne doen het goed

C21 Css

HERNE – Dames FC Herne doen het goed

Fc_herne_dames
 
Damesvoetbal

Wie dacht dat vrouwen en voetbal niet samen gaan, heeft het goed mis! In Herne bewijzen 23 meiden met ballen aan het lijf elke week opnieuw het tegendeel.  Het is weliswaar hun eerste speelseizoen op de Hernekouter maar helemaal nieuw in de voetbalwereld zijn ze niet. Dames FC Herne zijn immers grotendeels het voormalige Dames FC Galmaarden.

Het gaat om een zeer gevarieerde groep. Niet alleen hun leeftijden vormen een brede waaier maar zij komen ook uit de vier windstreken. Deze vrouwelijke Ronaldino’s en andere sterspeelsters hebben hun roots in Tollembeek, Galmaarden, Bever, Ninove, Bellingen, Oetingen, Geraardsbergen en uiteraard ook Herne.

Deze verscheidenheid maakt van hen overigens een (h)echte  kliek. Op en rond het terrein vechten ze niet alleen voor de bal, maar ook voor elkaar.

Ondanks de blitzstart die ze namen, kregen ze meteen een flinke opdoffer te incasseren. Van de ene op de andere dag hield de trainer het voor bekeken. Niet getreurd! Na twee dagen hadden ze echter al met Ghislain Barbé een nieuwe trainer-coach.  Samen met kapitein Charlotte Reubens leidt hij nu alles en nog wat in goede banen. Het bijschaven van de voetbaltechniek maakt hierbij alleszins de prioriteit uit.

Dat de dames van FC Herne voetballend alvast hun mannetje kunnen staan is te merken aan hun stand in de rangschikking. Op één match voor de heenronde staan zij pal op de derde stek.

Verder kunnen de speelsters rekenen op de steun van ploegverantwoordelijke Patricia Chrispeels, afgevaardigden Frieda Moriau en Nancy De Paepe, het bestuur en een schare trouwe supporters.

De dames van FC Herne houden maar één doel voor ogen en dat is promoveren naar 1e provinciale. Supporters kunnen hierbij een handje toesteken door deze voetbaldiva’s te komen aanmoedigen. De volgende thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond 19 december en 16 januari telkens om 20u op de terreinen van de Hernekouter.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief