BEVER – Kerstproms : een schot in de roos

C21 Css

BEVER – Kerstproms : een schot in de roos

Dsc02922
 
Deschuyffeleer_kerstproms_14_dec_08__28_
Deschuyffeleer_kerstproms_14_dec_08__13_
Deschuyffeleer_kerstproms_14_dec_08__3_
 
Deschuyffeleer_kerstproms_14_dec_08__4_
Deschuyffeleer_kerstproms_14_dec_08__5_
Deschuyffeleer_kerstproms_14_dec_08__19_

In een nokvolle St-Martinuskerk van Bever pakten vijf  Pajottenlandse koren uit Bever, Akrenbos, Herne, Vollezele en Tollembeek uit met de Kerstproms, een groots gezamenlijk solidariteitsconcert. Ook de Golden Bis Band, Lisa Del Bo en Ivann verleenden hun medewerking. De opbrengsten gaan naar de Damiaankampen in het Congolees Kinshasa en naar KVLV steunt Guinée in West-Afrika.

Het 55-stemmig gelegenheidskoor met dirigente Viviane Grisez werd op de piano begeleid door Sarah Copriau.  Het bracht populaire chansons die op één of andere wijze de kerstboodschap aangaven. De 24-jarige Sarah Copriau is niet aan haar proefstuk. Zij is een product van het Lemmensinstituut en behaalde onlangs het diploma van Master in de Muziek.

Dat het gelegenheidskoor de assistentie kreeg van de finefleur uit de showbizz is grotendeels toe te schrijven aan Bart Vandersmissen van het productiehuis Event Creation. Zijn roots gaan immers terug tot in Bever. Zijn Golden Bis Band met zijn acht koppige bezetting is ondertussen uitgegroeid tot een hoeksteen van de Belgische en Nederlandse Showbizz. Vrijwel alle topartiesten, zelfs Helmut Lotti, werken maar al te graag samen met dit allround showorkest.

Met de Kerstproms werd nogmaals bewezen dat professionelen en amateurs perfect kunnen samenwerken. Samen met het koor brachten Lisa Del Bo en Ivann dan ook zang en spektakel die de 450 toehoorders tot diep in de ziel wisten te beroeren.

De Kerstproms, het resultaat van zes maanden onverdroten voorbereiding, genoot de steun van het gemeentebestuur en de Cultuurraad, Legato Herne en de werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Herne.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2008
Godelieve Deschuyffeleer
GD Tollembeek
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 07 aug 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 14 jul 2022

archief