PEPINGEN / HERNE – Gewezen bankdirecteur en Rotariër Guy Lebacq plotseling overleden

C21

PEPINGEN / HERNE – Gewezen bankdirecteur en Rotariër Guy Lebacq plotseling overleden

Guy_lebacq_1
PEPINGEN / HERNE – Gewezen bankdirecteur en Rotariër Guy Lebacq plotseling overleden - © Deschuyffeleer

In zijn woning in Pepingen is Guy Lebacq afgelopen zondag plotseling komen te overlijden. Hij werd 64 jaar en genoot sinds enige tijd van zijn pensioen. Niet alleen als gewezen zelfstandig directeur van opeenvolgend het ASLK-, het Fortis- en het BNP Paribas-Fortis bankkantoor in volle centrum van Pepingen genoot de aflijvige een grote bekendheid. Ook als jarenlang lid van de club Herne/Markvallei was hij in de Rotary-kringen bijzonder gewaardeerd.

Zowel bij zijn klanten als in zijn leefomgeving als in zijn vriendenkring stond Guy Lebacq bekend voor zijn gedienstigheid, zijn sociale ingesteldheid en zijn niet te stuiten enthousiasme en dynamisme. Zo was hij sinds 2006 ook een trouw lid van Rotaryclub Herne/Markvallei, waarvan hij trouwens dit werkjaar nog secretaris en adjunct-clubmeester was. Eerder tijdens het werkjaar 2010/2011 was hij overigens ook voorzitter. Zijn houding, zijn overtuiging en zijn inzet in die club strookten helemaal met een in Rotary-middens uitermate bekende uitspraak van de Amerikaanse Liz Smith over het Rotariër zijn: “Bij Rotary staat dienstverlening voorop. Je wordt geen Rotariër om daar zelf beter van te worden maar omdat je anderen iets te bieden hebt. Je zult versteld staan hoeveel voldoening dat oplevert”.
Niet alleen in zijn gezin laat de overledene een grote leemte na maar ook in de Rotary-middens. Marc Bosmans uit Herfelingen, één van de drijvende krachten achter Rotaryclub Herne/Markvallei, getuigt: “Met Guy verliest onze club één van haar meest gedreven leden. Steeds stond hij paraat om ook zijn steentje bij te dragen in ons verhaal. En dat deed hij met uitermate bravoure, zin voor initiatief en  verantwoordelijkheid”.  
De afscheidsviering vindt plaats op zaterdag 15 oktober om 10u in de St-Martinuskerk in Pepingen. Er wordt samengekomen aan de kerk voor de begroeting vanaf 9u15.    
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief