PAJOTTENLAND – Plukcursus hoogstamfruit in HERNE

C21

PAJOTTENLAND – Plukcursus hoogstamfruit in HERNE

02_voorkant_flyer_pluk
PAJOTTENLAND – Plukcursus hoogstamfruit in HERNE - Affiche
 
01_achterkant_flyer_pluk
PAJOTTENLAND – Plukcursus hoogstamfruit in HERNE - Affiche
 

Het Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei organiseert op zondag 30 augustus van 10u tot 12u een cursus plukken van hoogstamfruit in de boomgaard van het Dominicanessenklooster in Herne. Door een resem tips van expert Bruno Vandewinckel kunnen de cursisten naderhand veiliger en correcter aan de slag. De eerste 10 ingeschreven inwoners van Herne voor de cursus worden alvast beloond met een gratis plukmand.

Landschapselement  
 
“Hoe weet je wanneer fruit plukrijp is? Veilig met een ladder omgaan, fruit goed en lang bewaren, handige manieren om fruit uit hoogstamboom te plukken... Er komt uiteindelijk toch heel wat bij kijken. Daarom dan ook deze cursus”, zegt contactpersoon Leen Van de Weghe. “Hoogstamboomgaarden zijn typisch in het landschap van het Pajottenland en de Zennevallei. Het zijn vijfsterrenhotels voor steenuilen, eikelmuizen… en andere koesterburen. Groene stapstenen en rustplekken voor mens en dier. Via de website www.goedgeplukt.bezorgen wij er samen voor dat zowel eigenaars als plukkers extra gemotiveerd blijven om boomgaarden als waardevolle landschapselement in stand te houden. Ook de gemeente Herne is rijk aan hoogstamboomgaarden. Ter ondersteuning van deze werking geeft de gemeente dit jaar 10 plukmanden aan de eerste 10 Hernenaren die zich inschrijven. En wie deelneemt aan de plukcursus en nadien als plukker in de regio Pajottenland & Zennevallei aan de slag wil gaan kan een mooie plukmand reserveren en aankopen aan het voordelige tarief van €10. Plaatsen zijn beperkt, dus tijdig inschrijven is de boodschap!”
 
Plukteam
 
“Beschik jij over een boomgaard of wil je graag fruit plukken? Registreer je dan op de website www.goedgeplukt.be en je kan gratis hoogstamfruit (laten) plukken. Je maakt hierbij zelf afspraken met de eigenaar/plukker in verband met de verdeling van de oogst (meestal 50/50). Op die manier gaat er minder fruit verloren en heeft iedereen genot van de boomgaarden. Deelname aan de cursus is pas geldig na de overschrijving van €10, via leen@pajot-zenne.be ,” voegt zij er enthousiast aan toe.
 
Naast de 10 gratis plukmanden voor de eerste 10 ingeschreven Hernenaren kunnen ook de overige deelnemers een plukmand bekomen aan 10€. De oogst in de kloostertuin is verder bestemd voor Velt en de vzw De Mark in het kader van de beheersafspraken over de kloostertuin.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jul 2020
Godelieve Deschuyffeleer
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 23 apr 2021

archief