HERNE/BEVER - Vrijdag 9 oktober verstoorde dienstverlening van De Lijn door vakbondsactie

C21

HERNE/BEVER - Vrijdag 9 oktober verstoorde dienstverlening van De Lijn door vakbondsactie

Staking_de_lijn
Vrijdag 9 oktober verstoorde dienstverlening van De Lijn door vakbondsactie - © Deschuyffeleer
 

Via haar website www.delijn.be informeert de vervoermaatschappij haar reizigers over de verstoorde dienstverlening voorzien voor nu vrijdag 9 oktober. De Lijn betreurt ten zeerste dat die actie vele reizigers zal treffen. Hoe groot de hinder zal zijn en in welke regio’s, is nog onduidelijk. Er wordt dan ook aangeraden om de communicatiekanalen van De Lijn goed op te volgen.

Reizigers kunnen vanaf vrijdagochtend  9 oktober op  https://verstoring.delijn.be/de haltepagina of via de De Lijn-app het haltescherm opzoeken en te weten komen of hun rit voorzien is. 

Toelichting vanuit De Lijn: “Onverantwoorde staking zal voor hinder zorgen op vrijdag 9 oktober.

De organisatie van het openbaar vervoer zal er vanaf 2022 behoorlijk anders uit zien. Dat werd beslist door de Vlaamse overheid in het kader van het decreet Basisbereikbaarheid. Dat heeft ook consequenties voor De Lijn. Dit alles heeft ook directe gevolgen voor de medewerkers van de belbuscentrale en het leerlingenvervoer.  

Er worden door De Lijn heel wat inspanningen geleverd om deze medewerkers met hun specifieke expertise een nieuw toekomstperspectief te bieden

De directie van De Lijn deed dinsdag nog een degelijk voorstel aan de vakbonden om de impact op de betrokken medewerkers te verzachten. Desondanks en om onbegrijpelijke redenen hebben de vakbonden dit voorstel afgewezen, en aangegeven te zullen overgaan tot een algehele staking vrijdag.

De Lijn beseft dat dit negatief afstraalt op het vertrouwen van de reizigers en de Vlaamse overheid in ons bedrijf, en betreurt dan ook de onverzettelijke houding van de vakbonden.

“Staken is totaal onverantwoord in deze tijd waarin De Lijn zich moet meten met de privé. De vakbonden zetten hiermee de toekomst van De Lijn als geheel op het spel. De vakbonden brengen de jobs van alle personeelsleden van De Lijn in gevaar”, stelt Roger Kesteloot, directeur-generaal De Lijn. “Terwijl ze zeggen te staken tegen wat zij beschouwen als een eerste stap naar privatisering, is het enige wat zij hiermee dreigen te bereiken die algehele privatisering net dichterbij te brengen”.

Impact van de staking

De stakingsaanzegging van de drie vakbonden bij De Lijn geldt voor heel Vlaanderen. Momenteel is het onduidelijk hoe groot de mogelijke hinder zal zijn. De impact van de staking kan sterk verschillen van regio tot regio”.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2020
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief