HERNE/BEVER – Maandag nationale 24-uren-staking met mogelijk her en der hinder

C21

HERNE/BEVER – Maandag nationale 24-uren-staking met mogelijk her en der hinder

29_maart
HERNE/BEVER – Maandag nationale 24-uren-staking met mogelijk her en der hinder - © Deschuyffeleer
 

Wie nu maandag 29 maart trein, tram of bus wil nemen, zal ook rekening moeten houden met verstoord verkeer. ACV en ABVV staan achter een nationale staking op die dag niettegenstaande het Vlaams netwerk van ondernemingen een oproep deed om de staking af te gelasten nu de coronamaatregelen aangescherpt zijn.

De stakingsbeslissing volgt op het mislukt tweejaarlijks loonoverleg tussen vakbonden en werkgevers dat gaat over de mogelijke loonstijging voor de komende 2 jaar. Het loonoverleg vervat ook en onder meer de verhoging van minimumlonen, mobiliteit, werkgelegenheid voor jongeren, brugpensioenen ……

Volgens de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB) is er maar ruimte voor 0,4 procent opslag bovenop de index, maar dat is voor de bonden veel te weinig. Staken en thuis blijven is de beste manier om coronaproof actie te voeren, klinkt het. De bonden pleiten wel voor stakerspiketten aan de poorten van de bedrijven met maximum 4 militanten.

Het eventueel impact op het openbaar vervoer zal zoals steeds afhankelijk zijn van regio tot regio en van dienst tot dienst. Ook bij bpost wordt benadrukt dat de actiedag gesteund wordt.

Werkgevers zijn verbolgen en vinden dat, nu de economie het zwaar te verduren heeft, een 24 uren-staking niet kan. “Nu staken is de welvaart staken'', aldus de Vlaamse werkgeversorganisatie die  opriep om meer verantwoordelijkheidszin te tonen.

Hoe weet je of je bus of tram rijdt? Info via https://www.delijn.be/nl/overdelijn/nieuws/bericht/27444_vakbondsactie_staking

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2021
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 24 apr 2021
Godelieve Deschuyffeleer | 23 apr 2021

archief