HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun

C21

HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun

Collage4
HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun - © Deschuyffeleer
 
Collage3
HERNE/PEPINGEN – Rotary Herne-Markvallei verleent olympiër Hanne Verbruggen logistieke steun - © Deschuyffeleer
 

Kort voor haar vertrek naar de Olympische Spelen in Tokio verraste een delegatie van het bestuur van Rotaryclub Herne-Markvallei lange afstandsloopster Hanne Verbruggen in haar thuisbasis nog met een welgekomen bezoek. In het gezelschap van zijn clubleden Marc Bosmans, Paul Maesfrancx en Mike D’Haeseleer kwam voorzitter Dieudonné Horlait er immers niet met lege handen aankloppen. Om Hanne mee een duwtje in de rug te geven in onder meer haar voorbereiding boden nu ook de bezoekers haar een mooi pakket logistieke steun aan. Iets dat de sportdame met veel enthousiasme aannam en volop wist te waarderen.

Marathon

Hanne Verbruggen (28) uit Sint-Pieters-Kapelle is één van de 122 atleten die door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) werden geselecteerd voor deelname aan de komende Olympische Spelen in Tokio. Na het noodgedwongen uitstel vorig jaar door de coronaperikelen gaan die nu dit jaar door van 23 juli tot 8 augustus maar, jammer genoeg voor de atleten, zonder publiek. Hanne staat er in het Sapporo Odori Park aan de start van de marathon voor dames op zaterdag 7/8 augustus om 00u Belgische tijd. De wedstrijd kan rechtsreeks gevolgd worden op Sporza.

Hanne, die haar selectie voor de Spelen binnenhaalde tijdens de marathon van Valencia eind vorig met een persoonlijke besttijd van 2u29’14”, is pas opnieuw actief geworden in de atletiek en dan vooral op de lange afstand sinds 2015 en dit overigens met succes. Eerder deed zij al aan atletiek tijdens haar prille jeugdjaren maar zij hield die sport dan vervolgens geruime tijd voor bekeken. Tot  zij opnieuw de draad ervan opnam en dan ontdekt werd als ‘een ruwe diamant’ voor het lange afstandslopen en dan vooral de marathon door haar coach Frans Mattens. Intussen behaalde zij als aangeslotene bij atletiekclub VITA verscheidene  Belgische kampioenentitels op de 5000m, de 10000m, de 10 km en de halve marathon. Ook in het veldlopen loopt het voor haar gesmeerd met verschillende glansprestaties onder meer in de Crosscup.

Mee het verschil uitmaken

Voorzitter Horlait over de steun vanuit zijn club: “Binnen de doelstellingen van Rotary neemt het steunen van acties en projecten vanuit de lokale gemeenschap een prominente plaats in. Toen onze Rotaryclub vernam dat Hanne Verbruggen mocht deelnemen aan de Olympische Spelen werd onmiddellijk beslist haar te steunen op een manier die het verschil kan uitmaken. Haar selectie is een unicum voor iemand uit de streek en een voorbeeld voor onze jongeren. Daarom heeft  de club beslist haar te steunen bij de logistieke voorbereiding van haar deelname in Japan. Om haar toe te laten zich optimaal te kunnen voorbereiden heeft onze club zo haar voorbereidingsstages in Portugal en in Zwitserland mede logistiek gefaciliteerd. Op de vooravond van haar vertrek naar Tokyo wordt onze actie nu afgesloten met de overhandiging van een symbolische waardebon. Wij wensen Hanne in het land van de rijzende zon dan ook alle succes toe”.

Beperkte middelen

Een erkentelijke Hanne die in vergelijking met andere olympiërs haar voorbereiding met beperkte middelen diende uit te zetten: “Nog twee keer slapen en dan is het zover. Nog vóór ik in Valencia die 2u29'14" neerzette en Tokio in het vizier kreeg heb ik in volle coronatijd keihard getraind en er alles aan gedaan om mij zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Zo waren er de laatste trainingen in Sankt Moritz, the top of de world in Zwitserland, waar mij 17 dagen hoogtetraining stond te wachten en in Portugal waar een royale 30 graden en meer moesten getrotseerd worden. Een atlete die ook meerdere Belgische titels, één Europese titel en een deelname aan de Olympische spelen in Rio de Janeiro op haar actief staan heeft is Louise Carton, naar wie ik altijd al heb opgekeken. Tijdens die aanloop naar Tokio heb ik dan ook heel vaak aan haar moeten denken”.

Mentaal klaar

“Ik voel mij goed en ook mentaal ben ik klaar om de Belgische driekleur in Tokio alle eer aan te doen. Voor de marathon dames zijn er 90 deelnemers. Slechts een twintigtal - waaronder ik - zijn in de  atletiekdisciplines rechtstreeks gekwalificeerd. Alle overige kregen hun ticket via de wereldranking van World Athletics. Zo krijg ik met ook Mieke Gorissen aan de start het gezelschap van nog een tweede Belgische atlete die ook vorig jaar in Enschede 2u28’31” op de afstand liet optekenen”, licht Hanne een tipje van de sluier over haar vormpeil en haar ambities op de spelen. Overigens hoopt zij op termijn nog haar persoonlijke besttijd te verbeteren en dit zelfs tot onder het Belgisch record (2u23’05”) van Marleen Renders.

Nu zaterdagnamiddag bij haar vertrek naar de luchthaven van Zaventem zwaait haar fanclub in Sint-Pieters-Kapelle Hanne uit met een rondrit in de deelgemeente met een bus die vervolgens Hanne nareist om haar op de luchthaven zelf nog eens alle succes toe te wensen.  

Gezien Hanne al om 17u30 dient aanwezig te zijn op Brussels Airport wordt het uitzwaaien in de Brikstraat ietwat vervroegd.  Afspraak om 15u30!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve
Deschuyffeleer Godelieve
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief