REGIO - Is een cursus knot- en houthakbeheer iets voor jou?

C21

REGIO - Is een cursus knot- en houthakbeheer iets voor jou?

Foto_colpaert_landschap_1__kopie_
Knotten van bomen.- Foto Marc Colpaert
 
Wil je graag gezond actief bezig zijn en dadelijk ook de natuur in de streek mee onderhouden? Dan is deze basiscursus knot- en houthakbeheer iets voor jou. Bomen knotten doet deugd aan ons landschap, maar moet wel op een veilige manier gebeuren. Het landschap rondom ons draagt nog veel stille getuigen van een jarenlange noeste arbeid. Kleine landschapselementen (KLE) als knotbomen, hagen en houtkanten waren door de eeuwen heen in gebruik en dus ook in beheer van mensen. Ze zorgden voor brandhout en geriefhout, hielpen weilanden draineren of deden dienst als perceelscheiding of windscherm. Daarnaast hebben deze elementen een hoge landschap - & natuurwaarde. Sommige van deze functies zijn deels verloren gegaan, maar desondanks blijft een correct uitgevoerd beheer belangrijk om deze houtige kleine landschapselementen op lange termijn te behouden.
 
In deze cursus focussen we ons op het beheer van knotbomen en hakhout. De basis van deze technieken wordt je toegelicht in 2 lesdagen: 1 dag theorie, 1 dag praktijk.
 

We proberen via deze cursus mensen bewust te maken van de nood aan een goed beheer volgens de juiste en vooral veilige technieken. Bovendien sluit deze opleiding mooi aan bij het knotseizoen dat opnieuw voor de deur staat. Zo kunnen geïnteresseerde en beginnende knotters meteen zelf aan de slag als vrijwilliger voor het Regionaal Landschap. Interesse? Neem een kijkje op www.pajot-zenne.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2021
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief