Samenaankoop van stookolie in HERNE en buurgemeenten via KWB

C21

Samenaankoop van stookolie in HERNE en buurgemeenten via KWB

Stookolie_kwb
Samenaankoop van stookolie in HERNE en buurgemeenten via KWB - © Deschuyffeleer
 

Ieder jaar opnieuw, en nu al voor de 28ste maal, organiseert KWB-Herne een gezamenlijke aankoopactie van stookolie. Via die coördinerende vereniging kunnen de inwoners van Herne en van zijn buurgemeenten dan twee keer per jaar een flinke korting op de aankoopprijs van stookolie  bekomen. Ook niet leden van onze Kristelijke Werknemersbeweging (KWB),  kunnen genieten van de gezamenlijk gunsttarieven. Er dient wel ingetekend uiterlijk tot nu donderdag 27 januari.

Bestuurslid Kris Degroote: “Het zal niemand ontgaan zijn dat de afgelopen maanden de energieprijzen de pan uitswingen. Alle politici doen nu voorstellen diengaande: een BTW-verlaging van 21 naar 6 % of een toekenning van een energiecheque of het omzetten van federale belastingen in accijnzen of nog het herinvoeren van het omgekeerde cliquetsysteem. Het Belgische cliquetsysteem werd in 2003 ingevoerd om het grote prijsverschil tussen diesel en benzine te laten verdwijnen. Concreet stegen de accijnzen bij elke prijsdaling van diesel. Het omgekeerde cliquetsysteem moet prijsstijgingen van brandstof temperen. Concreet dalen dan de bijzondere accijnzen vanaf een bepaalde prijsdrempel.

De internationale stookolieprijzen stijgen terug flink na de sterke daling bij het begin van de coronapandemie intussen 2 jaar geleden. De fundamentele trend is en zal opwaarts blijven aangezien het voor het verminderen van de klimaatimpact noodzakelijk is in de komende decennia fossiele brandstoffen te bannen. Het prijsverschil voor 2000 liter bedraagt gemakkelijk 50 à 150 euro.

De leveringen zijn mogelijk vanaf ten vroegste 31 januari tot 19 februari, afhankelijk van het aantal bestellingen en de planning van de leverancier. Enkel milieubewuste gasolie diesel (10ppm) wordt geleverd. Die stoololie bevat weinig zwavel en zorgt derhalve voor minder uitstoot dan vroeger. Die gasolie is ook vorstbestendig tot -20° C”.

Afspraken

Er gelden wel een aantal afspraken. Onder meer kunnen zo KWB-leden gratis deelnemen terwijl niet-leden vooraf en per winterseizoen een bijdrage van 10 euro dienen te betalen. Enkel bestellingen van minimum 1000 liter komen in aanmerking. En de verantwoordelijkheid van KWB betreft enkel de goedkoopste prijs. Ook dienen voor de leveringen de stookolietanks voorafgaand gekeurd te zijn”.

Meer info via 0478/23.35.54 en inschrijven aan de hand van bijgaand bestelformulier via kris.degroote1@gmail.com .

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jan 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 15 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 11 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 10 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mrt 2023
Godelieve Deschuyffeleer | 09 mrt 2023

archief