Afdeling HERNE van de Academie Muziek, Woord en Dans terug in volle actie

C21 Css

Afdeling HERNE van de Academie Muziek, Woord en Dans terug in volle actie

Naamloos
Afdeling HERNE van de Academie Muziek, Woord en Dans terug in volle actie - © Deschuyffeleer
 
12_points
Afdeling HERNE van de Academie Muziek, Woord en Dans terug in volle actie - © Deschuyffeleer
 
Leerlingenconcert_2022__002_
Afdeling HERNE van de Academie Muziek, Woord en Dans terug in volle actie - © Deschuyffeleer
 

Blijdschap alom, want ook de vier vestigingen van de Academie voor Muziek, Woord en Dans Gooik mogen en kunnen terug op kruissnelheid varen. Vandaag zondag mochten alle academie-leerkrachten in De Cam in Gooik het jaar muzikaal en hoopvol inluiden. Ook is het programma specifiek voor de afdeling HERNE in de periode van februari tot juni inmiddels bekend.

Op zondag 20 februari  geven de leerlingen van die afdeling er in het Koetshuis in Roosdaal een figuurlijke lap op. Een 70-tal onder hen neemt de toeschouwers - met hun gracieuze bewegingen en veel artistiek talent  - mee op sleeptouw in de muzikale en fascinerende eurosongwereld. Hun optreden krijgt dan ook de titel mee van ’12 Points’. De begeleidende dansleerkrachten hierbij zijn Geertrui Feytens en Barbara Vanden Herrewegen. Er zijn die dag twee voorstellingen: één om 11u30 en één om 14u. Tickets kunnen vanaf morgen 14 februari enkel in voorverkoop via Het Koetshuis verkregen worden: www.koetshuisroosdaal.be/ticketwinkel. Een ticket kost 7 euro, kinderen betalen 5 euro (3 tot 12 jaar). Toegang met CST en mondmasker.

Op donderdag 17 maart is er in de kerk van Herne-centrum om 19u een leerlingenoptreden. In dit sfeervol kader belooft het andermaal een mooie avond te worden waarbij rond het thema ‘ Reis rond de wereld’ zowel Muziek, Woord als Dans aan bod zullen komen. In een pre-coronatijdperk was het leerlingenconcert een unieke gelegenheid om het ‘kunnen’ te tonen aan een breed publiek en zo hun drempelvrees voor optredens in het openbaar te overwinnen. Dat de leerlingen van de Academie de laatste twee jaar het podium gemist hebben, willen ze dan dubbel goed maken. Vol zelfvertrouwen laten ze daarbij hun artistieke vaardigheden die avond schitteren. En dat allemaal voor geen geld, want de ingang is gratis! Toegang met CST, mondmasker en vooraf inschrijven via deze link

Tijdens de weekends van 6-7-8 en 14-15 mei wordt gezorgd voor een Woordfestival. Die afspraak is voorzien in de Destelheide in Dworp en in het gemeenschapscentrum Dominicanessenklooster (H. Geeststraat, 22). Alle leerlingen ‘Woord’ van leerkracht Sophie Verbeke staan dan garant voor pakkende en beklijvende opvoeringen waarbij zowel voordracht, poëzie, toneel, theater, dictie, vertellen als presenteren een vooraanstaande plaats innemen.  

Op vrijdag 17 juni  dan weer is het de Academiedag voor scholen. Bij het einde van elk schooljaar krijgen de leerlingen uit de drie Hernse basisscholen de gelegenheid kennis te maken met de werking en het aanbod van de Academie. De leerkrachten dompelen de kinderen daarbij onder in een artistiek bad van Muziek, Woord en Dans. Inschrijven voor het volgend schooljaar is vanaf dan ook mogelijk.

Ten slotte mag ook u op woensdag 29 juni getuige zijn van de overhandiging van de diploma’s aan klein en groot, oud en jong, lenig en minder lenig. Ook dat memorabel moment wordt gekoppeld aan een gevarieerd optreden.

Niets naar wens gevonden? Dan is er in september de ‘Vriendjesmaand’. Gedurende die hele maand kunnen geïnteresseerde toekomstige muzikanten, dansers of woordkunstenaars gratis een proefles komen volgen. Dat is ook geldig voor tieners en volwassenen. Wie weet geraak ook jij dan samen met de meer dan 800 leerlingen de podiumkriebels nooit meer kwijt.

Nadere informatie over wat er in de overige afdelingen te beleven valt is te lezen op www.gooik.be/Academie of volg hun artistieke sprongen op Facebook van de Academie MWD Gooik

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 29 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022

archief