GOOIK - Topsporter Hanne Verbruggen uit Sint-Pieters-Kapelle wordt meter van de GROEITUIN 5.0

C21

GOOIK - Topsporter Hanne Verbruggen uit Sint-Pieters-Kapelle wordt meter van de GROEITUIN 5.0

Editie_gooik_groeituin_hanne_2__kopie_
Het digitale weerstation.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_groeituin_hanne_3__kopie_
Een laserprinter aan het werk.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_groeituin_hanne_6__kopie_
Hanne en enkele jongeren bij één van de projecten.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_groeituin_hanne_5__kopie_
De jongeren kregen van Hanne een geschenkje.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_groeituin_hanne_4__kopie_
Alexander vroeg Hanne NIET om te trouwen, maar om meter te worden van de Groeituin.- Foto Marc Colpaert
 
Op woensdagnamiddag, 23 februari van 14 tot 16u, opende de openlucht STEM-academie “Groeituin 5.0” haar deuren voor jongeren, die wilden kennis maken met de werking ervan. Topsporter Hanne Verbruggen uit Sint-Pieters-Kapelle(Herne) kwam ook een kijkje nemen, na haar run in Sevilla vorige zondag. De 28-jarige atlete uit Sint-Pieters-Kapelle kwam nu naar de Groeituin in Oetingen. Alexander één van de  jongeren van de Groeituin had een speciale vraag voor haar.
 
Op 23 februari werd tevens de tweedaagse met als thema ‘water’ afgesloten. De jongeren tonen dan wat ze rond dit thema hebben gemaakt. Tegelijk was er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met enkele experten die de activiteiten begeleiden. Omdat een nieuw thema binnenkort van start gaat, namelijk ‘voedsel’, is het nu ideaal voor nieuwe geïnteresseerden om aan te sluiten bij de wekelijkse activiteiten op woensdagnamiddag in de Pluktuin Oetingen (tussen de Grachtweg en de Oude Trambaan te Gooik). Er zijn al 13 jongeren aan de slag, maar er is zeker nog plaats voor 7 extra jongeren uit Gooik of de gemeenten daarrond.

Hanne Verbruggen, marathonloopster (die ondermeer op de Olympische Spelen in Tokio te zien was), toonde haar interesse voor het project, gezien haar achtergrond als leerkracht natuurwetenschappen. Ze kwam dan ook even naar Oetingen om mee het project en de jongeren te ondersteunen. Ze mocht zich ook verwachten aan een bijzondere vraag van Alexander. Op zeker moment ging hij zelfs op één knie zitten en vroeg aan Hanne... wilt u meter worden van onze Groeituin?". Hanne gaf een uitbundige JA als antwoord en dus was iedereen gelukkig. Ze vertelde verder dat ze zeker af en toe eens zal afkomen naar de Groeituin in Oetingen, om wat mee te helpen aan een project. Nadien mochten de aanwezige jongeren die al wekelijks op woensdag komen werken in de Groeituin, een aandenken mee naar huis nemen voor het vele werk dat ze al gedaan hebben.  Je bent jong en je wilt wat, kom dan zeker eens op woensdagnamiddag een kijkje nemen in de Groeituin. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 feb 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief