HERNE/GALMAARDEN – De Vrijwillige Bloegevers Herne betreuren het overlijden van Roger Stroobant

C21 Css

HERNE/GALMAARDEN – De Vrijwillige Bloegevers Herne betreuren het overlijden van Roger Stroobant

Roger_stroobant_overleden_2022_2
Roger Stroobant - © Deschuyffeleer

Vorige week overleed Roger Stroobant in zijn woning in Galmaarden. Hij werd 72 jaar.  Met dit overlijden verliezen de Vrijwillige Bloedgevers Herne niet alleen één van de pijlers van hun vereniging maar ook hun donorkampioen. De uitvaart heeft plaatsgehad in intieme familiekring in de aula van het funerarium Luypaert en werd gevolgd door de bijzetting van de urne in de urnekelder op de begraafplaats van Galmaarden.

Roger was amper 18 jaar toen hij zich als bloeddonor aanmeldde. Dat aanmelden herhaalde hij 192 keer. Roger is al die tijd lid geweest van de Hernse afdeling. Zijn ultiem doel was de kaap van de 200 bloedgiften te halen. Door gezondheidsproblemen werd die eer hem jammer genoeg niet gegund. In al die jaren was Roger dan ook de begunstigde van talrijke diploma’s en eretekens. Op de medaille voor zijn 150 bloedgiften die hij mocht ontvangen uit de handen van prinses Astrid was hij bijzonder fier.

Toen de bestuurskern van de Vrijwillige Bloedgevers in 2007 onder de leden een oproep deed om tot het bestuur toe te treden moest Roger niet lang nadenken. Met veel enthousiasme trad hij in de voetsporen van zijn vader Adhemar. Door de jaren heen wisten de overige bestuursleden en ook de leden hem te waarderen voor zijn stiptheid en voor zijn inzet, zelfs toen het fysiek al wat minder goed begon te gaan.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2022

archief