REGIO - De Babytheek Bever-Galmaarden-Herne opent de deuren

C21 Css

REGIO - De Babytheek Bever-Galmaarden-Herne opent de deuren

Editie_galmaarden_babytheek_2__kopie_
Marleen Merckaert, Kristof Cattie en Carina Ricour openen de babytheek.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_babytheek_4__kopie_
Een zicht op de babytheek.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_galmaarden_babytheek_3__kopie_
De nieuwe babytheek.- Foto Marc Colpaert
 
Het is zover op woendag 6 april opende de babytheek Bever-Galmaarden-Herne haar deuren in het Baljuwhuis. De tweede babytheek in het Pajottenland, er is er al eentje in Lennik,  is door deze intergemeentelijke samenwerking een feit en dat willen de drie lokale besturen, Huis van het Kind Pajottenland en de vzw de Transformisten extra in de verf zetten.
Een Babytheek is een uitleendienst voor babyspullen. Eigenlijk een soort van bibliotheek voor spullen die een baby nodig heeft of de ouders gebruiken in de eerste 12 maanden na de geboorte, maar geen kleding", legt Annelore Pappaert Coördinator Huis van het Kind Pajottenland uit. Het is een feit dat kersverse ouders tal van spulletjes moeten aankopen bij gezinsuitbreiding en daar wilt deze babytheek iets aan doen. Schepen Marleen Merckaert uit Galmaarden legde in het kort nog even uit hoe het moest. Mensen kunnen via de website - als ze lid zijn - een bestelling plaatsen van bepaalde artikelen voor kinderen van 0 tot 1 jaar en deze enkele weken of maanden huren, waarna ze de spulletjes terugbrengen. Het is de bedoeling dat via vrijwilligers op woensdag en op zaterdag mensen die een bestelling hebben geplaatst, hun spulletjes in de Brusselstraat - de voorkant van het Baljuwhuis- komen ophalen. Burgemeester Kristof Cattie uit Bever sprak: "dat de babytheek een sociaal, duurzaam en milieubewuste oplossing was. Het is niet meer nodig dat mensen dure spulletjes gaan aankopen voor hun baby, die ze een paar weken later niet meer kunnen gebruiken. Schepen Carina Ricour uit Herne tenslotte, las een gedicht voor over deze babytheek, kwestie van eens wat anders te doen. Dit gedicht krijgt trouwens een plaatsje in de nieuwe babytheek. 
 
U mag steeds nog bruikbare spulletjes doneren en de organisatie is ook nog op zoek naar vrijwilligers. Alle informatie over dit nieuw initiatief kan men vinden op: https://babytheekbevergalmaardenherne.myturn.com

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2022

archief