HERNE/BEVER – Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster

C21 Css

HERNE/BEVER – Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster

Buitenspeeldag_2022
HERNE/BEVER – Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 
Header_2022
 
Flyer_buitenspeeldag_2022
HERNE/BEVER – Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster - Affiche ingezonden
 

Op woensdagnamiddag 20 april nemen de lokale besturen van Herne en Bever gezamenlijk terug deel aan ‘Buitenspeeldag’. Die gaat door in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat in Herne. Buitenspeeldag is een jaarlijks initiatief waarbij de lokale besturen, de Vlaamse overheid en hun partners zich inspannen om de kinderen aan te zetten meer buiten te spelen. Als steun zenden de kidsTV's die namiddag alvast niet uit. Van de 15de editie zijn de organisatoren steevast van plan er  een heuse ‘TOPPER’ van te maken.

De activiteiten in het klooster starten om 13u30 en lopen door tot 17u. Het zijn de (groot)ouders die instaan voor de begeleiding van hun kapoenen. Voor elk kind wordt wel een vieruurtje voorzien. Aan activiteiten is er alleszins geen gebrek. Met onder meer attractieve en maxi-springkastelen, een speeltuin, een knutselhoek, een blote voetenpad, voetbaldarts, lasershooting, archery tag, reuzespelen, een workshop ‘groene vingers’ en een schminkstand wordt het beslist een memorabele namiddag. Inschrijven hoeft niet en de deelname is gratis.

Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet buiten te sporten en te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren dit te laten doen.

Buitenspeeldag is een initiatief dat niet alleen de steun geniet van de Vlaamse overheid maar door Nickelodeon, Ketnet, Ketnet Junior, Studio 100 TV, VTM kids Jr. en Nick Jr. gepromoot worden.

Meer informatie kan bij de bevoegde schepen lieven.vandenneucker@herne.be  (0496 85 65 61) of bij jeugd@herne.be  (02 397 11 63).

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 23 jun 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 19 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 15 jun 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 13 jun 2022

archief