Waanzinnig Weekend HERFELINGEN opent met Avond-Mountainbiken

C21

Waanzinnig Weekend HERFELINGEN opent met Avond-Mountainbiken

Waanzinnigweekend
Waanzinnig Weekend HERFELINGEN opent met Avond-Mountainbiken - Affiche
 

Een van de meest leuke en succesrijke zomerfestiviteiten in het Pajottenland is zeker Waanzinnig Weekend in  Herfelingen. Na twee sabbatjaren mogen de organisatoren in een algemene coördinatie van Ward Nechelput en Ann Viaene dit weekend (15/16/17 juli) opnieuw alle registers opentrekken. Met prachtig zomerweer in het verschiet, met een gevarieerd programma voor elk wat wils en met een gewoontegetrouw vlekkeloze organisatie lijkt succes eens te meer gewaarborgd.

Het weekend wordt vrijdagavond geopend met avond-mountainbiketochten en het gezelligste terras van Vlaanderen. Zaterdag dan  zijn een motorrondrit, een truckshow en de party ‘we love the 90’s en nillies’ de blikvangers. Zondag dan weer moet uitgroeien tot de familiedag bij uitstek met onder meer een oldtimer tractor rondrit, een misviering, een autowijding, een bbq, doorlopend muzikaal amusement in de feesttent en de afsluitende ‘Schieve Fuif’. Jammer genoeg ontbreekt dit keer door omstandigheden wel het fel betwist toernooi beachvolleybal. Het zou mooi zijn mocht dat toernooi toekomend jaar terug mogen mee prijken op de affiche.

Niet aan hun proefstuk

De organisatoren van de Avond-MTB zijn beslist niet aan hun proefstuk. Nu al voor de 11de keer nodigen zij zowel de meer ervaren als de occasionele biker uit om bij avond of zelfs bij nacht de streek rond Herfelingen te ontdekken. De voorbije jaren heeft het team van Wim Claes zich alvast een stevige reputatie in het wereldje weten op te bouwen. Van heinde en verre zakken bikers dan ook maar al te graag af naar Herfelingen. Temeer daar de tochten worden ingekleed in het avondvullend gezelligste terras van Vlaanderen. Geen wonder dus dat de deelnemers na hun rit gretig op zoek gaan naar een gezellig stekje op dat terras voor een aangename après-bike met leuke muziek en met één of meer pittige drankjes.

De bikers krijgen de keuze uit een tocht van 30 km met 320 hoogtemeters of van 50 km met 545 hoogtemeters. Er kan gestart worden tussen 18u en 22u. Er wordt deze keer gereden door het glooiend landschap van Herne, Pepingen, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Gooik. Dit over een totaal nieuw parcours. Aan de aankomst is er douchegelegenheid voorzien evenals een bikewash en een bewaakte fietsenstalling tot 24u. Deelnemen kost 6€. Van de deelnemers wordt wel verwacht dat zij een valhelm dragen en zeker voor zij die de nachtrit willen induiken ook verlichting en een fluo-vestje. Respect voor de wegcode en voor het milieu spreekt eveneens voor zichzelf. Van hun kant zetten de organisatoren alles in op veiligheid.

Après-bike

Naast de bevoorrading op het parcours krijgt iedere deelnemer op het feestterrein ook een gratis Chimay van ’t vat, streek- of speciaalbier of frisdrnak aangeboden. Op het gezelligste terras dan kunnen de bikers verder ook nog mee genieten van optredens van het plaatselijk dweilorkest D’Hopmaten (18u30), 10 Cats Down (19u), Los Kabrios (20u30), Gene Thomas 22u) en Bram en Lennert (23u).

Nadere info is te vinden op  deze Facebookpagina en op deze website.
Tickets  zijn verkrijgbaar via deze link: https://www.eventbrite.be/o/waanzinnig-weekend-herfelingen-47711739553 of in café "De Zoete Inval" in Herfelingen-centrum. Betaling op de weide met Bancontact is mogelijk.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jul 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 17 mei 2024

archief