EDINGEN – Gewezen burgemeester Clément Crohain is overleden

C21

EDINGEN – Gewezen burgemeester Clément Crohain is overleden

Cl__ment_crohain
Archieffoto - Drie burgemeesters op rij - Clément Crohain, Florine Pary-Mille en Olivier Saint-Amand - © Deschuyffeleer
 
Doodsbrief_cl__ment_crohain_1
EDINGEN – Gewezen burgemeester Clément Crohain is overleden - © Deschuyffeleer
 

Clément Crohain is zondagochtend in ziekenhuismiddens overleden. Hij behoorde tot de PSC-familie en bekleedde een bestuursfunctie eerst in het gemeentebestuur van Lettelingen en nadien in de stad Edingen gedurende bijna 50 jaar. Na de fusie van 1976 werd hij burgemeester van groot-Edingen, een ambt dat hij uitoefende tot 2000. In 2019 kreeg hij vanuit het huidig bestuur met burgemeester Olivier Saint-Amand de titel van ere-burgemeester toegekend. Clément Crohain was 87 jaar.

Clément Crohain werd geboren in Lettelingen in 1935. Zijn ouders waren landbouwers en ook Clément is altijd trots gebleven op zijn boerenroots en zijn gehechtheid aan zijn dorp Lettelingen. Hij studeerde af aan de UCL als landbouwingenieur. In 1960 trad hij in dienst bij het ministerie van Landbouw. Als landbouwkundig ingenieur voor Waals-Brabant trad hij in 1969 toe tot het Algemeen Secretariaat in Brussel. In 1973 werd hij er stafchef om uiteindelijk in 1987 algemeen secretaris te worden. Dat bleef hij tot 2000.

Clément Crohain is overleden ten gevolge van een incident in zijn woning in de rue Noir Mouchon in Lettelingen. Donderdag kwam hij ten val op zijn oprit en raakte hij gewond. Zijn toestand,  aanvankelijk niet bijzonder ernstig, evolueerde echter naar verontrustend. Een hersenbloeding zou hem zondagochtend fataal worden.

In zijn actieve loopbaan als politieker onderhield hij ook nauwe en vruchtbare contacten over de taalgrens heen met zijn toenmalige collega-burgemeesters in Bever (Simon Driscart), Herne (Pierre Poelaert) en Galmaarden (Georges Cardoen). 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief