GOOIK/HERNE - Duurzaamheid op alle vlakken staat centraal tijdens de lezingenreeksvan de Klimaatsofa

C21

GOOIK/HERNE - Duurzaamheid op alle vlakken staat centraal tijdens de lezingenreeksvan de Klimaatsofa

A_sofa
 
Vanaf december 2022 neemt elke maand een gepassioneerde expert plaats in de Pajotse Klimaatsofa. In december is dit in Gooik, in januari is dit in Herne. Duurzaamheid op alle vlakken staat centraal tijdens deze lezingenreeks. Van mobiliteit over landbouw, tot water, energie en voeding. Onder andere Nic Balthazar, Tine Hens en Cathy Macharis komen langs. Bekijk het volledige programma en schrijf je in.
 
Ons verplaatsen in de toekomst? Klimaatvriendelijk en voor iedereen!
In het eerste luik van deze lezing gaan we, samen met professor Cathy Macharis in op duurzaam vervoer. De transportsector is verantwoordelijk voor een vierde van de uitstoot en het is een sector die erg sterk groeit. Het goederen- en personenvervoer is hierdoor hét probleemkind om de doelstellingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot tegen 2050 met 80 tot 95 procent te halen. De uitdaging is enorm. Technologie kan hierbij helpen. Maar technologie alleen kan het probleem niet oplossen. De uitstoot van broeikasgassen moet met een factor 8 naar beneden.
Duurzame mobiliteit is pas echt duurzaam als ze ook sociaal inclusief is. Daar gaan we in het tweede deel van de lezing op in met Eva Van Eenoo. De toegang tot de mobiliteit is echter momenteel ongelijk verdeeld over de verschillende groepen van de samenleving. Wat is hier de oorzaak van? Wie zijn de mensen die nu vervoersarm zijn? Wat zijn mogelijke oplossingen om de vervoersarmoede in de samenleving te verminderen en hoe kunnen we die laten passen in eenklimaatbeleid. Dit gaat door op donderdag 15 december '22 van 20:00 - 21:30, standaardprijs: € 5. In het Plattelandscentrum Paddenbroek, Paddenbroekstraat 12 in Gooik. Begeleiding van Cathy Macharis en Eva Van Eenoo. 
 
Info en Inschrijven verplicht via : www.avansa-hallevilvoorde.be/klimaatsofa
 
Weg van water? Iedereen mee in bad! op 26 januari in Herne
 
Te droog, te nat, klimaatverandering leidt tot steeds extremere weerpatronen. Hoe kunnen we ons watersysteem robuust maken om hiermee om te gaan? Hebben we in de toekomst nog droge voeten en voldoende water voor de natuur? In deze lezing zal Elina Bennetsen van Waterland de deelnemers inleiden in de weg van water in ons landschap. Daarbij gaan we specifiek in op de impact van klimaatverandering op water, maar ook hoe water het lokale klimaat kan beïnvloeden. We gaan ook op zoek naar manieren hoe burgers kunnen helpen om het watersysteem te herstellen.
 
Dit gaat door op donderdag  26 januari '23  van 20:00 - 21:3. Standaardprijs: € 5 in het 
GC Herne, Dominicanessenklooster, Heilige Geeststraat 24 1540 Herne, onder begeleiding van Elina Bennetsen.
 
Inschrijven verplicht via : www.avansa-hallevilvoorde.be/klimaatsofa

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief