HERNE/PEPINGEN - Beloften (U23) welkom op 31ste Grote Prijs Wielerclub Herfelingen vzw

C21

HERNE/PEPINGEN - Beloften (U23) welkom op 31ste Grote Prijs Wielerclub Herfelingen vzw

Aankondiging_koers_herfelingen_2023
HERNE/PEPINGEN - Beloften (U23) welkom op 31ste Grote Prijs Wielerclub Herfelingen vzw - © Deschuyffeleer
 
Parcours_2023
HERNE/PEPINGEN - Beloften (U23) welkom op 31ste Grote Prijs Wielerclub Herfelingen vzw - © Deschuyffeleer
 

Onder de hoede van Cycling Vlaanderen/Vlaams-Brabant organiseert Wielerclub Herfelingen vzw - voorheen wielerclub De Smurfen Herfelingen - op zaterdag 15 april 2023 haar 31ste Grote Prijs vanuit het centrum van Herfelingen (Herne). Dit keer worden de beloften (U23) uitgenodigd. Met haar organisatie wil de club de renners uit de streek de kans bieden hun kunnen in eigen contreien te tonen aan hun supporters. Overigens telt ook Herne zelf met Milan Lanhove, Mathis De Meijts en Thomas Knockaert een drietal talentrijke renners in die categorie.

Met het voorbehouden van de wedstrijd voor uitsluitend beloften willen de organisatoren de jongere renners de gelegenheid bieden hun krachten eens onderling te meten zonder daarbij ook dienen te kampen tegen hun meer ervaren en ietwat oudere collega’s uit de categorie elite zonder contract. Het is nu afwachten of het initiatief zal mogen rekenen op een succesvolle respons. 

De wedstrijd wordt verreden over een afstand van 115 km opgedeeld in 12 ronden van ieder 9,6 km. Vertrek (14u30) en aankomst (omstreeks 17u15) vinden plaats aan de kerk in Herfelingen. Het parcours loopt deze keer vanuit Herfelingen (St-Niklaasstraat / steenweg Asse / Mollestraat) via buurdorp Heikruis (Molenhofstraat/Neerstraat/Terlindenstraat) terug naar het centrum van Herfelingen (Terlindenstraat / steenweg Asse / Tweekapellenstraat / Molenstraat / Hondsbergstraat / Asseveldstraat / Kamstraat/St-Niklaasstraat).

Parkeerverbod en éénrichtingsverkeer

Voor de veiligheid van de renners en van de buurtbewoners geldt de dag van de wedstrijd vanaf een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd een algemeen parkeer- en stilstaanverbod op gans het parcours. En met uitzondering van de steenweg Asse wordt er in alle overige straten van het parcours ook éénrichtingsverkeer ingevoerd. Vanuit het kamp van de organisatoren wordt alvast gehoopt dat ook de inwoners hun volledige medewerking zullen willen verlenen door het naleven van die bijzondere tijdelijke verkeersmaatregelen.

Het parcours loopt over voortdurend heuvelachtige wegen en zou nu met telkenmale de beklimmingen van de Mollestraat en de Asseveldstraat in iedere ronde voldoende selectiviteit moeten bieden.

Meer info en contact via pauwels.roland@telenet.be of 0478/66.00.25.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 apr 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief