HERNE/BEVER – Volgende woensdag terug Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster

C21

HERNE/BEVER – Volgende woensdag terug Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster

Buitenspeeldag_2023
 
Buitenspeeldag_2023_1
HERNE/BEVER – Volgende woensdag terug Buitenspeeldag in het Dominicanessenklooster - © Deschuyffeleer
 

Op woensdagnamiddag 19 april nemen de lokale besturen van Herne en Bever terug gezamenlijk deel aan ‘Buitenspeeldag’. Die gaat door in het Dominicanessenklooster aan de H. Geeststraat in Herne. Als de weersvoorspellingen juist zijn wordt het een zonnige namiddag. Buitenspeeldag is een jaarlijks initiatief waarbij de lokale besturen, de Vlaamse overheid en hun partners zich inspannen om de kinderen (vanaf 3 jaar) aan te zetten meer buiten te spelen. Op de kindertelevisiezenders (Nickelodeon, Nick Jr., Ketnet, Ketnet Junior, Studio 100 TV en VTM Kids) valt er alleszins die namiddag helemaal niets te beleven. Die gaan een hele namiddag op zwart. Geen enkel excuus dus om binnen te blijven! Ook van de 16de editie zijn de organisatoren steevast van plan er  een heuse ‘TOPPER’ van te maken.

De activiteiten in het klooster starten om 13u30 en lopen door tot 17u. Het zijn de (groot)ouders die instaan voor de begeleiding van hun kapoenen. Voor elk kind wordt wel een vieruurtje voorzien en een drankje aankopen behoort tot de mogelijkheden. Aan activiteiten met onder meer attractieve en maxi-springkastelen, workshops ‘bloempotknutselen’ en een sleutelhanger maken, een viskraam, bumperballs, een schminkstand, volksspelen,... is er alleszins geen gebrek. Voor de allerkleinsten is er een kleuterhoek met blokken en evenwichtsparcours voorzien alsook een viskraam. Het wordt beslist een memorabele namiddag. Ouders, familie of vrienden kunnen tegelijkertijd heerlijk vertoeven in de tuin. Inschrijven hoeft niet en de deelname is gratis.

Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet buiten te sporten en te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren dit te laten doen. Buitenspeeldag is een initiatief dat niet alleen de steun geniet van de Vlaamse overheid maar door Nickelodeon, Ketnet, Ketnet Junior, Studio 100 TV, VTM kids Jr. en Nick Jr. gepromoot wordt. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief